gastro postao
Iskoristite vrijeme kestena i sljubite ih sa šunkom u ukusnom rižotu. Sočno, slasno, ukusno - nema greške!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1307
Potrebno vam je
- 2 šalice riže, polirane
- 30 kom kestena
- 1 luk, crveni
- 1 l povrtni temeljac
- 150 g kuhana šunka
- 0.50 vezica vlasac (listovi)
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
- 2 male žlice maslaca, neslani
- 2 režnja češnjaka
Priprema
- U posudi zagrijte povrtni temeljac, smanjite vatru i pustite da lagano vrije.
- U posudu za kuhanje rižota dodajte malo maslinovog ulja, sitno nasjeckani luk, pirjajte dok ne postane staklast. Na luk dodajte češnjak narezan na ploškice, kratko popržite, dodajte šunku narezanu na kockice i rižu pa dobro promiješajte.
- Podlijte s dijelom povrtnog temeljca, te kuhajte na laganoj vatri. Nakon 10 minuta dodajte kestene, posolite i popaprite po ukusu. Po potrebi podlijevajte rižoto povrtnim temeljcem.
- Kada je rižoto gotov, umiješajte žličicu maslaca, poklopite i ostavite 2 minute da se sastojci prožmu.
Iskoristite vrijeme kestena i sljubite ih sa šunkom u ukusnom rižotu