Ova jesenska rolada od buče s kremom od kave je okusom nekoliko razina iznad klasične rolade s pekmezom. Svakako isprobaj!
Sočan biskvit s pireom od bundeve, krema od karamela i kave... Mislimo da se ova rolada od buče s kremom od kave prodaje sama od sebe i da te uopće nećemo trebati puno nagovarati.
Priprema nije zahtjevna, ali uzmi u obzir kako se i biskvit i krema moraju dobro ohladiti prije no što kreneš s rolanjem. Ako očekuješ društvo i pod stresom si zbog drugih stvari koje moraš obaviti, preporučujemo da je pripremiš večer ranije, pokriješ folijom i ostaviš je preko noći u hladnjaku. U slast!
Rolada od buče s kremom od kave
foto: Summerside Creative/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Rolada od buče s kremom od kave
22 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
BISKVIT
Sastojci
Glatko brašno
170
g
Cimet
1
žličica
Prašak za pecivo
0,75
žličica
Soda bikarbona
0,25
žličica
Sol
0,50
žličica
Pire od bundeve
250
g
Jaje
3
kom
Šećer
100
g
Smeđi šećer
100
g
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Šećer u prahu
KREMA
Sastojci
Šećer
100
g
Slatko vrhnje
180
ml
Maslac
1
žlica
Mljevena kava
2
žličica
Krem sir
200
g
Šećer u prahu
30
g
Postupak
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim (cca 30 x 45 cm) namasti pa ga uredno obloži papirom za pečenje.
Najprije napravi tijesto. Izmiksaj jaja sa šećerom, ekstraktom vanilije i pireom od bundeve. Potom dodaj pomiješane suhe sastojke - brašno, prašak za pecivo, sodu, sol i cimet. Lagano promiješaj špatulom kako ne bi ostale velike grudice.
Prelij smjesu u pripremljeni kalup i peci otprilike 15 minuta.
Na čistu radnu površinu stavi veliku kuhinjsku krpu pa je pospi šećerom u prahu. Premjesti biskvit na krpu i odlijepi papir za pečenje. Zamotaj roladu u krpu i pusti da se hladi barem sat vremena u spiralnom obliku, kako kasnije ne bi popucala.
Dok se biskvit hladi, pripremi kremu. Najprije napravi karamel. 100 g šećera pomiješaj sa žlicom vode i stavi na laganu vatru. Kad se otopi, kuhaj još otprilike pet minuta kako bi poprimio jantarnu boju. Nemoj miješati! Makni s vatre pa umiješaj maslac, 60 ml slatkog vrhnja i kavu. Vrati na vatru i uz miješanje kuhaj još minutu do dvije.
Karamel premjesti u drugu posudu i pričekaj par minuta da se malo ohladi. Potom dodaj krem sir i miksaj dok se sastojci ne sjedine. Na kraju umiksaj 30 g šećera u prahu pa ostavi sa strane da se ohladi. Kad se ohladi, lagano umiješaj šlag napravljen od preostalih 120 ml slatkog vrhnja.
Rashlađeni biskvit premaži ravnomjerno kremom i zarolaj ga. Odreži neravne rubove, premjesti na pladanj i posluži!
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.