Recepti 20. studenoga 2024.

Rolada od buče s kremom od kave

Desert
22 MIN
30 MIN
12
SREDNJE
Rolada od bundeve
Rolada od buče s kremom od kave
foto: Summerside Creative/Unsplash
Ova jesenska rolada od buče s kremom od kave je okusom nekoliko razina iznad klasične rolade s pekmezom. Svakako isprobaj!

Sočan biskvit s pireom od bundeve, krema od karamela i kave... Mislimo da se ova rolada od buče s kremom od kave prodaje sama od sebe i da te uopće nećemo trebati puno nagovarati. 

Priprema nije zahtjevna, ali uzmi u obzir kako se i biskvit i krema moraju dobro ohladiti prije no što kreneš s rolanjem. Ako očekuješ društvo i pod stresom si zbog drugih stvari koje moraš obaviti, preporučujemo da je pripremiš večer ranije, pokriješ folijom i ostaviš je preko noći u hladnjaku. U slast!

pire od bundeve Možda vas zanima... PIRE OD BUNDEVE Kako ga napraviti i spremiti za zimu Špajza

 | Author: Summerside Creative/Unsplash Rolada od buče s kremom od kave foto: Summerside Creative/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Rolada od buče s kremom od kave
22 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
BISKVIT
Sastojci
  • Glatko brašno 170 g
  • Cimet 1 žličica
  • Prašak za pecivo 0,75 žličica
  • Soda bikarbona 0,25 žličica
  • Sol 0,50 žličica
  • Pire od bundeve 250 g
  • Jaje 3 kom
  • Šećer 100 g
  • Smeđi šećer 100 g
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Šećer u prahu
KREMA
Sastojci
  • Šećer 100 g
  • Slatko vrhnje 180 ml
  • Maslac 1 žlica
  • Mljevena kava 2 žličica
  • Krem sir 200 g
  • Šećer u prahu 30 g
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim (cca 30 x 45 cm) namasti pa ga uredno obloži papirom za pečenje.


  2. Najprije napravi tijesto. Izmiksaj jaja sa šećerom, ekstraktom vanilije i pireom od bundeve. Potom dodaj pomiješane suhe sastojke - brašno, prašak za pecivo, sodu, sol i cimet. Lagano promiješaj špatulom kako ne bi ostale velike grudice.


  3. Prelij smjesu u pripremljeni kalup i peci otprilike 15 minuta. 


  4. Na čistu radnu površinu stavi veliku kuhinjsku krpu pa je pospi šećerom u prahu. Premjesti biskvit na krpu i odlijepi papir za pečenje. Zamotaj roladu u krpu i pusti da se hladi barem sat vremena u spiralnom obliku, kako kasnije ne bi popucala.


  5. Dok se biskvit hladi, pripremi kremu. Najprije napravi karamel. 100 g šećera pomiješaj sa žlicom vode i stavi na laganu vatru. Kad se otopi, kuhaj još otprilike pet minuta kako bi poprimio jantarnu boju. Nemoj miješati! Makni s vatre pa umiješaj maslac, 60 ml slatkog vrhnja i kavu. Vrati na vatru i uz miješanje kuhaj još minutu do dvije.


  6. Karamel premjesti u drugu posudu i pričekaj par minuta da se malo ohladi. Potom dodaj krem sir i miksaj dok se sastojci ne sjedine. Na kraju umiksaj 30 g šećera u prahu pa ostavi sa strane da se ohladi. Kad se ohladi, lagano umiješaj šlag napravljen od preostalih 120 ml slatkog vrhnja. 


  7. Rashlađeni biskvit premaži ravnomjerno kremom i zarolaj ga. Odreži neravne rubove, premjesti na pladanj i posluži!


Jaja Možda vas zanima... Može li pire od bundeve dostojno zamijeniti jaja? Špajza Možda vas zanima... Vruća čokolada od bundeve – napravi ju jednom i morat ćeš ponovno Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:07 20. Studeni 2024.

    Prekrasno