gastro postao
Mesna rolada uvijek je nepogrešiv odabir za obiteljski ručak
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 618
Potrebno vam je
- 1000 g svinjetina, mršava
- 200 g špinat
- 40 g parmezan
- 1 kom jaje kokošje
- 3 kom kuhano jaje
- 130 g pršut
- 200 ml vino bijelo
- 1 kom luk ,crveni
- ružmarin
- 250 ml goveđi temeljac
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 300 g svježi kravlji sir
Priprema
- Blanširajte špinat pa ga ocijedite i ostavite sa strane da se ohladi. Istucite svinjetinu (potrbušinu). Nasjeckajte luk. Razbijte svježe jaje i pomiješajte sa sirom.
- Dodajte naribani parmezan, začinite solju i paprom te sve dobro promiješajte. Posolite meso pa ga prekrijte pršutom. Preko pršuta poredajte špinat te smjesu od sira i kuhana jaja.
- Zarolajte i posolite pa zavežite kuhinjskim koncem. Stavite u tavu na ugrijano ulje i pržite desetak minuta pa premjestite u lim za pečenje.
- U tavu dodajte luk i ružmarin pa posolite i promiješajte. Ulijte vino i temeljac te kuhajte dok se tekućina ne smanji za pola. Tim umakom prelijte meso i pecite na 220°C dva sata.
Izvor Skuhatćute