gastro postao
Neobična kombinacija slanine, carskog mesa i jabuka koja bi vas mogla oduševiti
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 535
Potrebno vam je
- 1500 g svinjetina,srednje masna
- 4 kriška slanina suha, masna
- 2 kom jabuka (cijela)
- 1 kom luk ,crveni
- 15 g kadulja
- senf
- 0.50 šalica krušne mrvice
- sol
- papar
- crvena paprika
- 1 šalica povrtni temeljac
- 1 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
Priprema
- U velikoj tavi pržite slaninu na umjerenoj vatri nekoliko minuta, zatim je izvadite i na masnoći od slanine pirjajte luk dok ne omekša. Dodajte usitnjene jabuke te ih lagano pirjajte dok ne omekšaju.
- Narežite slaninu na kockice, dodajte krušne mrvice te sve izmiješajte s jabukama i lukom.
- Carsko meso stavite na radnu površinu kožom prema dolje. Posolite, popaprite pa pospite mljevenom crvenom paprikom i kaduljom. Premažite senfom te nadjenite smjesom od luka i slanine.
- Zarolajte i zavežite kuhinjskim konopcem. Popržite u dubokoj tavi sa svih strana i prebacite u vatrostalnu posudu. Podlijte vodom i vinom, poklopite pa pecite na 180°c oko sat i 45 min.
- Izvadite pečenu roladu iz pećnice, pričekajte da se malo ohladi, a potom skinite kuhinjsku vezicu, narežite na kriške i poslužite.
Izvor Skuhatćute