Recepti 03. listopada 2014.

Rolada sa slaninom

gastro postao gastro.24sata.hr
Neobična kombinacija slanine, carskog mesa i jabuka koja bi vas mogla oduševiti

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 535

Potrebno vam je

  • 1500 g svinjetina,srednje masna
  • 4 kriška slanina suha, masna
  • 2 kom jabuka (cijela)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 15 g kadulja
  • senf
  • 0.50 šalica krušne mrvice
  • sol
  • papar
  • crvena paprika
  • 1 šalica povrtni temeljac
  • 1 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)

Priprema

  1. U velikoj tavi pržite slaninu na umjerenoj vatri nekoliko minuta, zatim je izvadite i na masnoći od slanine pirjajte luk dok ne omekša. Dodajte usitnjene jabuke te ih lagano pirjajte dok ne omekšaju.
  2. Narežite slaninu na kockice, dodajte krušne mrvice te sve izmiješajte s jabukama i lukom.
  3. Carsko meso stavite na radnu površinu kožom prema dolje. Posolite, popaprite pa pospite mljevenom crvenom paprikom i kaduljom. Premažite senfom te nadjenite smjesom od luka i slanine.
  4. Zarolajte i zavežite kuhinjskim konopcem. Popržite u dubokoj tavi sa svih strana i prebacite u vatrostalnu posudu. Podlijte vodom i vinom, poklopite pa pecite na 180°c oko sat i 45 min.
  5. Izvadite pečenu roladu iz pećnice, pričekajte da se malo ohladi, a potom skinite kuhinjsku vezicu, narežite na kriške i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.