Recepti 13. listopada 2014.

Rolana svinjska prsa s brusnicama u košuljici od pancete

Rolana svinjska prsa s brusnicama u košuljici od pancete
gastro postao gastro.24sata.hr
Rolana svinjska prsa savršeno su glavno jelo svake proslave i obiteljskog ručka

Vrijeme pripreme: do 180 min

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 2300 g svinjetina, mršava
  • 400 g panceta
  • 250 g brusnice
  • 2 kom luk ,crveni
  • 4 režanj češnjak
  • 1 kom đumbir, korijen
  • 1 mala žlica mljeveni cimet
  • 1 vezica peršin, list
  • 200 g maslac, slani
  • 200 g krušne mrvice
  • 1 kom jaje kokošje
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Svinjska prsa očistiti od kostiju,posoliti,popapriti s obje strane.
  2. U tavi sitno kosani luk propirjati na maslacu dodati pancetu,brusnicu i peršin zatim mrvice i povezati s jednim jajetom i začiniti s paprom i soli po potrebi.
  3. Hladnu smjesom premazati unutarnju stranu prsa te čvrsto zamotati. Poslagati pancetu na dasku jednu do druge te omotati prsa,zatim povezati kuharskom špagom.
  4. Peći na 160 stupnjeva uz podlijevanje vina i povrtnog temeljca. Peći 1,30 min do 1,50 min.
  5. Nakon pečenja ostaviti da se ohladi tj.odmori.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.