Kad ti se stvarno jede nešto fino i utješno, a želiš to u roku pola sata, ove rolice sa šunkom i sirom su as na tanjuru. Isprobaj naš recept!
Ako ti se sendvič sa šunkom i sirom čini kao sjajna ideja, ove rolicesa šunkom i sirom definitivno će ga pobijediti. Super je to što ne trebaš ništa mijesiti jer sve počinje običnim pakiranjem kupovnog lisnatog tijesta. Potrebno je samo malo slaganja, rolanje i 20-ak minuta u pećnici.
Tanko narezana šunka i sir slažu se u slojeve, zamotaju i narežu, a sve se prelije otopljenim maslacem pomiješanim s dijon senfom, worcestershire umakom i makom. Ta slasna mješavina prodre između slojeva tijesta i stvori ono što se u ovom receptu zaista ne bi smjelo nazvati samo “sendvičem”.
Ove rolice sa šunkom i sirom savršene su kao topli zalogaj na druženjima, izletima ili kad ti samo treba nešto brzo, ukusno i slano. odlične su i za one koji vole slani doručak. Možeš ih pripremiti unaprijed i zapeći netom prije posluživanja.
Rolice sa šunkom i sirom dobro podnose i zamrzavanje – samo ih prvo zaledi odvojeno, a zatim složi u posudu ili vrećicu. Kad poželiš, izvadi ih, pusti da se odmrznu i ispeci prema istim uputama. Recept za ove fora rolice, koje će oduševiti klince, je u nastavku...
Rolice sa šunkom i sirom
foto: Evan Brice/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Rolice sa šunkom i sirom
15 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
9
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Lisnato tijesto
250
g
Šunka
20
kriška
Sir
12
kriška
Maslac
0,50
šalica
Mak
1
žlica
Dijon senf
2
žličica
Worcestershire umak
0,50
žličica
Postupak
Zagrij pećnicu na 175 °C i pripremi lim za pečenje (otprilike 23 x 33 cm), lagano ga premaži maslacem ili uljem.
Raširi tijesto na ravnoj površini tako da najduži rub bude okrenut prema tebi. Prstima zatvori sve spojeve i lagano ga razvaljaj do dimenzija otprilike 25 x 33 cm.
Na tijesto posloži 6 kriški sira, ostavljajući rub od otprilike 0,5 cm.
Preko toga rasporedi šunku (ako su kriške veće, presavij ih) pa dodaj ostatak sira preko šunke.
Zarolaj tijesto s punjenjem počevši od najdužeg ruba. Rolaj čvrsto, ali bez pretjeranog pritiskanja. Krajeve pažljivo zatvori prstima.
Oštrim nožem nareži roladu na 18 jednakih komada.
Rasporedi rolice u pripremljeni lim za pečenje – s razmakom i rezanim dijelom prema gore.
U zdjelici pomiješaj otopljeni maslac, sjemenke maka, dijon senf i worcestershire umak.
Preljev ravnomjerno prelij preko svih rolica.
Peci nepokriveno 20–25 minuta, dok rolice ne postanu zlatno-smeđe i sir se lagano ne otopi.
Nakon pečenja ostavi da rolice sa šunkom i sirom odstoje nekoliko minuta prije posluživanja.