Postoje kolačići koji su ukusni, oni koji su lijepi, a zatim oni koji su i jedno i drugo – poput ovih romantičnih ružičastih cupcakesa...
Skidanje zvijezda s neba izraz je koji dobro zvuči na valentinovskoj čestitci… U stvarnom životu, obično “padnemo” na malim svakodnevnim djelima pažnje. Zato, zasuči rukave i baci se na “skidanje” ovoga recepta za divne romantičnecupcakese koji će raznježiti svakoga kome ih daruješ.
Personaliziraj ih!
Njihova čarolija je u jednostavnim, ali bogatim sastojcima. Kombinacija jogurta, badema i vanilije osigurava sočan i mekan biskvit, dok glazura od bijele čokolade donosi profinjenu slatkoću.
Ovi cupcakesi nisu samo desert – oni su najslađa poruka ljubavi, pogotovo ako ih ukrasiš personaliziranim detaljima koji se uklapaju u temu proslave.
Ne gasi ekran dok kuham
Romantični ružičasti cupcakesi
10 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
BISKVIT
Sastojci
Jogurt
150
ml
Jaje
3
kom
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Šećer
175
g
Brašno
140
g
Prašak za pecivo
2,25
žličica
Mljeveni bademi
100
g
Maslac
175
g
Postupak
Obloži kalup za muffine sa 12 udubljenja papirnatim košaricama i zagrij pećnicu na 190°C. U vrču pomiješaj jogurt, jaja i ekstrakt vanilije. U veliku zdjelu dodaj suhe sastojke i prstohvat soli, pa u sredini napravi udubljenje.
Ulij mješavinu jogurta i otopljenog maslaca u udubljenje i brzo, ali nježno, umiješaj spatulom ili metalnom žlicom. Pazi da ne miješaš predugo. Smjesu rasporedi u papirnate košarice – bit će prilično pune.
Peci 18-20 minuta dok ne postanu zlatni, dignuti i elastični na dodir. Ohladi ih nekoliko minuta u kalupu, zatim ih prebaci na rešetku da se potpuno ohlade. Čuvaj u hermetički zatvorenoj posudi do 3 dana ili zamrzni što prije.
GLAZURA
Sastojci
Bijela čokolada
100
g
Maslac
140
g
Šećer u prahu
140
g
Postupak
Otopi bijelu čokoladu u mikrovalnoj pećnici na visokoj temperaturi 1½ minutu, miješajući na pola vremena. Ohladi je. U velikoj zdjeli mikserom istuci maslac i šećer u prahu dok ne postanu kremasti. Umiješaj ohlađenu čokoladu. Pokrij i čuvaj u hladnjaku do mjesec dana.
Najkasnije 48 sati prije posluživanja (ili dan ranije ako je jako toplo) izvadi glazuru na sobnu temperaturu i premaži cupcakese. Ako želiš, sada možeš omotati vrpcu oko kolačića i pričvrstiti je vezanjem ili ljepilom. Čuvaj na hladnome mjestu, dalje od izravnog sunčeva svjetla.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.