Recepti Desert 06. veljače 2025.

Romantični ružičasti cupcakesi

Desert
10 MIN
20 MIN
12
JEDNOSTAVNO
cupcakes za Valentinovo
Cupcakes za Valentinovo
foto: Aesthetic Food Ideas/Pinterest
Postoje kolačići koji su ukusni, oni koji su lijepi, a zatim oni koji su i jedno i drugo – poput ovih romantičnih ružičastih cupcakesa...

Skidanje zvijezda s neba izraz je koji dobro zvuči na valentinovskoj čestitci… U stvarnom životu, obično “padnemo” na malim svakodnevnim djelima pažnje. Zato, zasuči rukave i baci se na “skidanje” ovoga recepta za divne romantične cupcakese koji će raznježiti svakoga kome ih daruješ.

Personaliziraj ih!

Njihova čarolija je u jednostavnim, ali bogatim sastojcima. Kombinacija jogurta, badema i vanilije osigurava sočan i mekan biskvit, dok glazura od bijele čokolade donosi profinjenu slatkoću.

Ovi cupcakesi nisu samo desert – oni su najslađa poruka ljubavi, pogotovo ako ih ukrasiš personaliziranim detaljima koji se uklapaju u temu proslave.

Ne gasi ekran dok kuham

Romantični ružičasti cupcakesi
10 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
BISKVIT
Sastojci
  • Jogurt 150 ml
  • Jaje 3 kom
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Šećer 175 g
  • Brašno 140 g
  • Prašak za pecivo 2,25 žličica
  • Mljeveni bademi 100 g
  • Maslac 175 g
Postupak
  1. Obloži kalup za muffine sa 12 udubljenja papirnatim košaricama i zagrij pećnicu na 190°C. U vrču pomiješaj jogurt, jaja i ekstrakt vanilije. U veliku zdjelu dodaj suhe sastojke i prstohvat soli, pa u sredini napravi udubljenje.


  2. Ulij mješavinu jogurta i otopljenog maslaca u udubljenje i brzo, ali nježno, umiješaj spatulom ili metalnom žlicom. Pazi da ne miješaš predugo. Smjesu rasporedi u papirnate košarice – bit će prilično pune.

    Peci 18-20 minuta dok ne postanu zlatni, dignuti i elastični na dodir. Ohladi ih nekoliko minuta u kalupu, zatim ih prebaci na rešetku da se potpuno ohlade. Čuvaj u hermetički zatvorenoj posudi do 3 dana ili zamrzni što prije.


GLAZURA
Sastojci
  • Bijela čokolada 100 g
  • Maslac 140 g
  • Šećer u prahu 140 g
Postupak
  1. Otopi bijelu čokoladu u mikrovalnoj pećnici na visokoj temperaturi 1½ minutu, miješajući na pola vremena. Ohladi je. U velikoj zdjeli mikserom istuci maslac i šećer u prahu dok ne postanu kremasti. Umiješaj ohlađenu čokoladu. Pokrij i čuvaj u hladnjaku do mjesec dana.


  2. Najkasnije 48 sati prije posluživanja (ili dan ranije ako je jako toplo) izvadi glazuru na sobnu temperaturu i premaži cupcakese. Ako želiš, sada možeš omotati vrpcu oko kolačića i pričvrstiti je vezanjem ili ljepilom. Čuvaj na hladnome mjestu, dalje od izravnog sunčeva svjetla.


Klikni i na ove prekul cupcakese!

Možda vas zanima... Čokoladni cupcakes s punjenjem od vanilije i naranče Kolumne Možda vas zanima... Čokoladni cupcakes s kremom od kikirikija i karamel umakom Kolumne Možda vas zanima... Ovi genijalni red velvet cupcakes stvoreni su za Valentinovo Kolumne

 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:07 06. Veljača 2025.

    Super