gastro postao
Ako ste ljubitelj kuhanog mesa, junetine, janjetine i svinjetine, ovaj recept će vas oduševiti
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 482
Potrebno vam je
- 200 g junetina
- 200 g svinjetina, mršava
- 200 g janjetina, mršava
- 100 g slanina suha (prerašt. mršava)
- 100 g riža, polirana (ili brašno )
- 1 režanj luk ,crveni
- 1 kom češnjak
- 2 kom klinčići
- 1 mala žlica svježe mljeveni papar
- limunova korica
- 1 žlica slatka paprika
- sol
- 1 čaša voda
- 16 list kupus glavati, zeleni (zimski)
- mladi luk
- pasirana rajčica (passata)
Priprema
- Kupus i trake mladog luka (njih 16) prokuhajte kratko u slanoj kipućoj vodi.
- Popržite usitnjeni luk i slaninu pa sve sastojke (junetina, svinjetina i janjetina od ruže) dobro izmiješajte i ostavite sat vremena u hladnjaku.
- Na svaki list stavite žlicu nadjeva i zavežite kao vrećicu trakama mladog luka. Složite ih u širu posudu, a dno prekrijte listovima kupusa.
- Zalijte juhom i pasiranom rajčicom toliko da vrećice vire iznad površine. Kuhajte sat vremena na laganoj vatri dolijevajući povremeno juhu.
Ako ste ljubitelj kuhanog mesa, junetine, janjetine i svinjetine, ovaj recept će vas oduševiti
Izvor Skuhatćute