Recepti 13. listopada 2014.

Ruže u kupusu

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ste ljubitelj kuhanog mesa, junetine, janjetine i svinjetine, ovaj recept će vas oduševiti

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 482

Potrebno vam je

  • 200 g junetina 
  • 200 g svinjetina, mršava
  • 200 g janjetina, mršava
  • 100 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • 100 g riža, polirana (ili brašno )
  • 1 režanj luk ,crveni
  • 1 kom češnjak
  • 2 kom klinčići
  • 1 mala žlica svježe mljeveni papar
  • limunova korica
  • 1 žlica slatka paprika
  • sol
  • 1 čaša voda
  • 16 list kupus glavati, zeleni (zimski)
  • mladi luk
  • pasirana rajčica (passata)

Priprema

  1. Kupus i trake mladog luka (njih 16) prokuhajte kratko u slanoj kipućoj vodi.
  2. Popržite usitnjeni luk i slaninu pa sve sastojke (junetina, svinjetina i janjetina od ruže) dobro izmiješajte i ostavite sat vremena u hladnjaku.
  3. Na svaki list stavite žlicu nadjeva i zavežite kao vrećicu trakama mladog luka. Složite ih u širu posudu, a dno prekrijte listovima kupusa.
  4. Zalijte juhom i pasiranom rajčicom toliko da vrećice vire iznad površine. Kuhajte sat vremena na laganoj vatri dolijevajući povremeno juhu.

Ako ste ljubitelj kuhanog mesa, junetine, janjetine i svinjetine, ovaj recept će vas oduševiti

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.