gastro postao
Umjesto da karfiol poslužite skuhanog u vodi kao prilog, probajte ga na salatu s jajima
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 2
Potrebno vam je
- 1 kom karfiol
- 2 kom kuhano jaje
- jabučni ocat
- sol
- 1 mala žlica šećer, kristal
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Operite i očistite karfiol, stavite ga u lonac i nalijte vodu tako da prekrije glavicu. Stavite kuhati na najjačoj temperaturi i kada prokuha smanjite temperaturu na umjerenu i kuhajte još oko 10 minuta. Karfiol se ne smije prekuhati- cvjetići moraju ostati hrskavi.
- Kada je karfiol skuhan, ostavite ga da se hladi i cijedi u cjedilu.
- Ogulite kuhana jaja i narežite ih na kolutove.
- U šalici pomiješajte ocat, sol, šećer i papar, pa po svom ukusu napravite preljev za salatu.
- Ohlađeni karfiol narežite na cvjetiće, stavite u posudu, prelijte prelivom, lagano promiješajte i na vrh poredajte kolutove jaja.
- Salatu prije nego poslužite stavite hladiti u frižider.