Recepti 13. listopada 2014.

Salata od naglo pržene patke s timijanom i medom

Salata od naglo pržene patke s timijanom i medom
gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljivi okusu u nesvakidašnjoj salati

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 13

Potrebno vam je

  • 3 kom patka (samo meso )
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica ulje od kikirikija
  • 2 žlica maslac, slani
  • 1 grančica svježi timijan
  • 2 žlica med, vrcani
  • 1 žlica limunov sok
  • 2 žlica ulje orahovo
  • 200 g salata, zelena
  • nar
  • 6 kom rajčice, cherry
  • bosiljak, vezica

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 190°C. Pačja prsa lagano posolite i popaprite.
  2. U posudi jako zagrijte ulje od kikirikija, dodajte pačja prsa kožom prema dolje i pecite na jakoj vatri dok koža ne dobije smeđu boju.
  3. Premjestite posudu u pećnicu i pecite 7-10 minuta. Ne okrećite pačja prsa.
  4. Izvadite posudu iz pećnice. Prsa izvadite i držite na toplom. Ocijedite i bacite višak masti. Dodajte maslac, listiće timijana i med. Kada lagano prokuha vratite u posudu pačja prsa, sada kožom prema gore. Nekoliko minuta kuhajte na laganoj vatri.
  5. Izmiksajte zajedno sok od limuna, orahovo ulje, sol, papar i sok iz posude. Pomiješajte listove salate i zrna šipka s malo ovog dressinga.
  6. Listove salate raspodijelite po pladnju i ukrasite rajčicama. Pačja prsa narežite na ploške, posložite oko salate i prelijte preostalim dressingom. Ukrasite listićima bosiljka i poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.