gastro postao
Neodoljivi okusu u nesvakidašnjoj salati
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 13
Potrebno vam je
- 3 kom patka (samo meso )
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 žlica ulje od kikirikija
- 2 žlica maslac, slani
- 1 grančica svježi timijan
- 2 žlica med, vrcani
- 1 žlica limunov sok
- 2 žlica ulje orahovo
- 200 g salata, zelena
- nar
- 6 kom rajčice, cherry
- bosiljak, vezica
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 190°C. Pačja prsa lagano posolite i popaprite.
- U posudi jako zagrijte ulje od kikirikija, dodajte pačja prsa kožom prema dolje i pecite na jakoj vatri dok koža ne dobije smeđu boju.
- Premjestite posudu u pećnicu i pecite 7-10 minuta. Ne okrećite pačja prsa.
- Izvadite posudu iz pećnice. Prsa izvadite i držite na toplom. Ocijedite i bacite višak masti. Dodajte maslac, listiće timijana i med. Kada lagano prokuha vratite u posudu pačja prsa, sada kožom prema gore. Nekoliko minuta kuhajte na laganoj vatri.
- Izmiksajte zajedno sok od limuna, orahovo ulje, sol, papar i sok iz posude. Pomiješajte listove salate i zrna šipka s malo ovog dressinga.
- Listove salate raspodijelite po pladnju i ukrasite rajčicama. Pačja prsa narežite na ploške, posložite oko salate i prelijte preostalim dressingom. Ukrasite listićima bosiljka i poslužite.