Recepti 03. listopada 2014.

Salata od prokulica i voća

gastro postao gastro.24sata.hr
Osvježavajuća salata kao glavno jelo

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 25

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 0.50 mala žlica vinski ocat
  • sol
  • 85 g kelj pupčar
  • 2 žlica kuhana šunka
  • 3 kom marelice, sušene
  • 2 žlica jabuka (cijela)
  • 2 žlica grožđe, bijelo
  • majčina dušica
  • vlasac ( listovi)

Priprema

  1. Blanširajte kelj pupčar u vreloj vodi oko minute pa prebacite u hladnu vodu, procijedite i ostavite na papirnatom ručniku da se prosuši.
  2. Pomiješajte ih sa sušenim marelicama, jabukama, grožđem te nasjeckanom majčinom dušicom i vlascem.
  3. Na kraju pospite narezanim komadićima šunke pa prelijte mješavinom maslinova ulja i octa. Posolite, promiješajte pa poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.