gastro postao
Osvježavajuća salata kao glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 25
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje maslinovo
- 0.50 mala žlica vinski ocat
- sol
- 85 g kelj pupčar
- 2 žlica kuhana šunka
- 3 kom marelice, sušene
- 2 žlica jabuka (cijela)
- 2 žlica grožđe, bijelo
- majčina dušica
- vlasac ( listovi)
Priprema
- Blanširajte kelj pupčar u vreloj vodi oko minute pa prebacite u hladnu vodu, procijedite i ostavite na papirnatom ručniku da se prosuši.
- Pomiješajte ih sa sušenim marelicama, jabukama, grožđem te nasjeckanom majčinom dušicom i vlascem.
- Na kraju pospite narezanim komadićima šunke pa prelijte mješavinom maslinova ulja i octa. Posolite, promiješajte pa poslužite.
Izvor Skuhatćute