gastro postao
Talijanski specijalitet koji nikada ne izlazi iz mode
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1054
Potrebno vam je
- 10 g sušeni vrganji
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 100 g slanina suha, masna
- 2 kom celer stabljika
- 3 žlica maslac, slani
- 250 g mljevena junetina
- 2 žlica sok od rajčice (konzerv. slani)
- sol
- svježe mljeveni papar
- 200 g rajčica, ukuhana (konc. 10%)
- 0.80 l goveđi temeljac
- 0.80 l vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
- 1 mala žlica sušeni timijan
- 1 mala žlica origano
- 125 g vrhnje za kuhanje
- 400 g makaroni
- 70 g parmezan
Priprema
- Gljive preliti kipućom vodom i ostaviti nekoliko minuta da omekšaju.
- Mrkvu, češnjak i luk te jednako kao i dimljenu slaninu i celer narezati na kockice i pirjati na otopljenom maslacu. Mljeveno meso (ne mora nužno biti junetina) razdrobiti pa malo po malo dodavati uz miješanje.
- Komadiće mesa, temeljac i vino te timijan i origano pokriveno kuhati na laganoj vatri. Nakon otprilike 1 sata umiješati vrhnje i kuhati na laganoj vatri još 30 minuta.
- Makarone skuhati prema uputama na pakiranju.
Talijanski specijalitet koji nikada ne izlazi iz mode