Recepti Desert 03. lipnja 2025.

Šareni tart od jagoda i limuna – bez pečenja

Desert
25 MIN
10 MIN
8
SREDNJE
tart od jagoda i limuna
Šareni tart od jagoda i limuna
foto: es.tastemade.com/Pinterest
Kad je vruće izbjegavamo paliti pećnicu, ali i dalje žudimo za divnim desertima. Donosimo ti recept za odličan šareni tart od jagoda i limuna koji pećnicu nije vidio...

Ovih dana već je dosta vruće pa krećemo s receptima za koje ti ne treba pećnica. Jedan od takvih je i ovaj sjajan desert bez pečenja - šareni tart od jagoda i limuna koji osvaja okusima, ali i šarenim, veselim izgledom. 

Kora se priprema jednostavno - od mljevenih keksa i maslaca, dok je nadjev u osnovi curd od limuna, podijeljen u dva dijela, a u jedan od njih dodaje se džem od jagoda. Slasno, slatko, osvježavajuće i, najvažnije - nema paljenja pećnice!

Donosimo odličan recept za šareni tart od jagoda i limuna, na tebi je da ga isprobaš!

Možda vas zanima... Curd od limuna - najfiniji nadjev za slastice Kolumne

curd od limuna | Author: Shutterstock Curd od limuna osnova je nadjeva ovog osvježavajućeg tarta foto: Shutterstock

Ne gasi ekran dok kuham

Šareni tart od jagoda i limuna - bez pečenja
25 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Maslac 250 g
  • Petit beurre keksi 300 g
  • Sol 0,50 žličica
  • Jaje 4 kom
  • Žumanjak 4 kom
  • Šećer 250 g
  • Limunova korica 2 žličica
  • Sok od limuna 250 ml
  • Gustin (Kukuruzni Škrob) 2 žlica
  • Džem od jagoda 250 ml
  • Slatko vrhnje
Postupak
  1. 5 žlica maslaca rastopi na slaboj vatri ili u mikrovalnoj, prebaci u veliku zdjelu. Dodaj mljevene kekse i 1/4 žličice soli. Dobro promiješaj da se sve sjedini.

    Dnom šalice za mjerenje mješavinu keksa utisni u dno i stranice kalupa. Stavi u hladnjak da se dobro stisne, minimalno 20 minuta.


  2. U srednjoj zdjeli izmiksaj žumanjke i cijela jaja. Rastopi ostatak maslaca. Dodaj u maslac mješavinu jaja, šećer, limunovu koricu, sok od limuna i gustin. Zagrijavaj, uz stalno miješanje pjenjačom, dok se curd ne stisne na gustoću pudinga, 6-8 minuta.


  3. Curd od limuna procijedi kroz fino cjedilo u vatroslatnu posudu srednje veličine. ! žalicu curda (250 ml) prebaci u durgu posudu te u taj manji dio umiješaj džem od jagoda.


  4. Obje kreme postupno ulij u sredinu pripremljene kore od keksa, naizmjence. Malo kreme od limuna, malo one od jagoda.


  5. Vrhom štapića za ražnjiće izmiješaj dviej kreme. Dobro ohladi da se stisne, minimalno 2 sata, najbolje preko noći.


  6. Dobro ohlađeni šareni tart od jagoda i limuna posluži uz tučeno slatko vrhnje.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

709 kcal

35 %

MASTI

39,00 g

54 %

KOLESTEROL

0,25 g

0 %

UH

83,00 g

30 %

PROTEINI

7,00 g

14 %

Isprobaj i ove recepte za tart:

Čokoladni tart Možda vas zanima... Recept Marthe Stewart za brzi tart od čokolade Recepti Tart s pistacijama Možda vas zanima... RECEPT DANA Neodoljivi tart s pistacijama Recepti tart od rajčica Možda vas zanima... RUČAK ZA 5 Ljetni tart od rajčica i brie sira Recepti Tart od kupina i Oreo keksa Možda vas zanima... Osvježavajući tart od kupina i Oreo keksa Recepti
 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.