Recepti 03. listopada 2014.

Sarma od fileta bakalara

Sarma-od-fileta-bakalara
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Na listove kiselog kupusa poslažite smjesu od bakalara, inćuna, riže, začina, zarolajte sarmice i skuhajte ih

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 739

Potrebno vam je

  • 700 g bakalar
  • 2 šalica riža, polirana (ili brašno )
  • 0.50 l riblji temeljac
  • 300 g inćun
  • 3 režanj češnjak
  • 1 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 0.25 kom limun
  • 0.50 mala žlica crvena paprika
  • 1 žlica peršin, list
  • 1 kom kupus kiseli (glave, sirove svj.)
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 žličica paprika u prahu
  • 1.50 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. U zdjeli pomiješajte usitnjeni bakalar, opranu rižu, inćune, češnjak, luk, mljevenu papriku, sol, papar, peršin i maslinovo ulje.
  2. Na svaki list kiseloga kupusa (koji je očišćen od žilica) stavite pripremljenu žlicu riblje smjese i savijte u sarmu. Sarme složite u posudu na zapršku od ulja, brašna i mljevene paprike. Zalijte ribljim temeljcem te, prema potrebi, dodajte vode.
  3. Sarme pokrijte listovima kupusa pa dodajte lovorov list i češnjak. Kuhajte dva-tri sata.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.