gastro postao
Na listove kiselog kupusa poslažite smjesu od bakalara, inćuna, riže, začina, zarolajte sarmice i skuhajte ih
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 739
Potrebno vam je
- 700 g bakalar
- 2 šalica riža, polirana (ili brašno )
- 0.50 l riblji temeljac
- 300 g inćun
- 3 režanj češnjak
- 1 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
- 0.25 kom limun
- 0.50 mala žlica crvena paprika
- 1 žlica peršin, list
- 1 kom kupus kiseli (glave, sirove svj.)
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 žličica paprika u prahu
- 1.50 žlica ulje maslinovo
Priprema
- U zdjeli pomiješajte usitnjeni bakalar, opranu rižu, inćune, češnjak, luk, mljevenu papriku, sol, papar, peršin i maslinovo ulje.
- Na svaki list kiseloga kupusa (koji je očišćen od žilica) stavite pripremljenu žlicu riblje smjese i savijte u sarmu. Sarme složite u posudu na zapršku od ulja, brašna i mljevene paprike. Zalijte ribljim temeljcem te, prema potrebi, dodajte vode.
- Sarme pokrijte listovima kupusa pa dodajte lovorov list i češnjak. Kuhajte dva-tri sata.
Izvor Skuhatćute