gastro postao
Savijaču prije pečenja premažite jednim žumanjkom da kora bude hrskava
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 118
Potrebno vam je
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- sol
- 250 g mljeveno meso
- 1 kom jaje kokošje
- 2 kom luk ,crveni
- bijeli papar
- 0.50 vezica peršin, list
- majčina dušica
- 2 kom rajčica, crvena
- 1 kom paprika, žuta (mesnata)
- kapari
- maslac, slani
Priprema
- Prosijte brašno u zdjelu. U sredini napravite udubinu, dodajte prstohvat soli, sedam žlica vode i maslac narezan na komadiće. Izmiješajte ih u kašu. Zamijesite tijesto od brašna, maslaca, ulja, jaja i vode da bude glatko. Ostavite da odstoji oko 30 minuta.
- Izmiješajte mljeveno meso, jaje, oljušten i nasjeckan luk, sol, papar, opran i nasjeckan peršin te majčinu dušicu.
- Rajčice prelijte vrućom vodom, ogulite ih, odrežite peteljke, a meso sitno nasjeckajte. Nasjeckajte papriku i kapare. Sve sastojke izmiješajte s mesom. Na tijesto za savijaču stavite nadjev na užu stranu i oblikujte valjak. Premažite lim maslacem i pecite na 220°C oko 35 minuta.
Izvor Skuhatćute