Recepti 03. listopada 2014.

Savijača s mesom

gastro postao gastro.24sata.hr
Savijaču prije pečenja premažite jednim žumanjkom da kora bude hrskava

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 118

Potrebno vam je

  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • 250 g mljeveno meso
  • 1 kom jaje kokošje
  • 2 kom luk ,crveni
  • bijeli papar
  • 0.50 vezica peršin, list
  • majčina dušica
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 1 kom paprika, žuta (mesnata)
  • kapari
  • maslac, slani

Priprema

  1. Prosijte brašno u zdjelu. U sredini napravite udubinu, dodajte prstohvat soli, sedam žlica vode i maslac narezan na komadiće. Izmiješajte ih u kašu. Zamijesite tijesto od brašna, maslaca, ulja, jaja i vode da bude glatko. Ostavite da odstoji oko 30 minuta.
  2. Izmiješajte mljeveno meso, jaje, oljušten i nasjeckan luk, sol, papar, opran i nasjeckan peršin te majčinu dušicu.
  3. Rajčice prelijte vrućom vodom, ogulite ih, odrežite peteljke, a meso sitno nasjeckajte. Nasjeckajte papriku i kapare. Sve sastojke izmiješajte s mesom. Na tijesto za savijaču stavite nadjev na užu stranu i oblikujte valjak. Premažite lim maslacem i pecite na 220°C oko 35 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.