gastro postao
Genijalan međuobrok, ručak na poslu ili jednostavna, ali efektna grickalice za druženje s najdražima. Ove rolice stvorene su za baš svaku priliku!
Jednostavna priprema, tek nekoliko sastojaka i neodoljivi proljetni zalogaji su spremni. Koristite li ricottu, dodati joj možete orašaste plodove po želji. Sjajno će se složiti s pistacijama i indijskim oraščićima, dok će svježi sir na divan način upotpuniti sitno sjeckani vlasac i dimljena crvena paprika.
Rolice su sočne te im neće biti potreban umak, a osim kao grickalice i međuobrok, sjajno će se složiti i uz priloge poput kus-kusa, prosa ili riže.
Potrebno vam je:
- 3 srednje tikvice
- 2 žlice maslinovog ulja
- 200 g ricotte ili svježeg sira
- Svježa menta
- Svježi bosiljak
- Sol i papar
Postupak pripreme:
- Tikvice operite pa ih narežite na tanke ploške. Rasporedite ih po papiru za pečenje i posolite. Pustite da stoje oko 10 minuta, a zatim ih osušite papirnatim ubrusom.
- Premažite svaku plošku maslinovim uljem, pa začinite soli i paprom.
- Zagrijte grill tavu i kratko grilajte tikvice, pola minute sa svake strane.
- Za to vrijeme u posudi pomiješajte ricottu ili svježi sir, začinite ga svježom sitno sjeckanom mentom i bosiljkom. Količine začina prilagoditi svom ukusu.
- Posolite i poparite, pa dobro pomiješajte.
- Tikvice premažite dobivenom smjesom i zarolajte ih.
- Ohladite i poslužite uz krekere ili kao samostalnu grickalicu.
Dobar tek!