Recepti 11. listopada 2014.

Sekeli gulaš

Sekeli gulaš
Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Starinsko jelo u kojem rado uživamo i danas

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 631

Potrebno vam je

  • 700 g svinjetina,srednje masna
  • 700 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
  • 200 g luk ,crveni
  • 300 ml pelati
  • 1 žlica paprika u prahu
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 100 ml vrhnje kiselo (10% masti )
  • 1.50 žlica ulje, biljno

Priprema

  1. Svinjetinu ( vratinu )narežite na manje komade. Kupus sitno nasjeckajte i prokuhajte.
  2. Na ulju u tavi prepržite luk pa dodajte meso i pelate te poklopite i kuhajte na laganoj vatri.
  3. Kad meso omekša, dodajte mljevenu papriku, brašno, kuhani kupus i prokuhajte.
  4. Umiješajte vrhnje i poslužite.

Starinsko jelo u kojem rado uživamo i danas

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.