gastro postao
Pripremite pobjednički kolač 6. Babičinih kolača - natjecanja zagorskih baka u pripremi autohtonih slastica
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 395
Tijesto
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 7 dl vrhnje kiselo (20% masti)
- 5 žlica mlijeko kravlje, punomasno
- 1 kom jaje kokošje
- 1 prstohvat sol
- mast svinjska, nesoljena
Nadjev
- 250 g sir kravlji svježi (cottage)
- 4 kom jaje kokošje
- peršin, list
- mladi luk
- kopriva,vrhovi
- sol
- 250 g svježi kravlji sir
Priprema
- Od brašna, vrhnja, mlijeka, jaja, domaće masti i soli zamijesite tijesto. Za nadjev na masti popržite sitno nasjeckano peršinovo lišće, mladi luk s lišćem te vrhove mladih kopriva.
- Posolite i kad se ohladi dodati 25 dag domaćeg sira i četiri jaja.
- Tijesto razvaljajte pa na polovicu stavite nadjev i preklopite zatvorivši rubove.
- Pecite 45 minuta na 200 ºC.
Izvor Slavica Vlahović