gastro postao
Obogatite svoju trpezu ovom prekrasnom slasticom.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 673
Potrebno vam je
- 100 g šećer, kristal
- 0.30 dl voda
- 4 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 40 g tartuf crni
- 2.50 dl vrhnje za šlag
- 200 g badem, oljušteni suhi
- 40 g med s okusom bijelog tartufa
Priprema
- Pjenasto umutite žumanjke. Vodu i šećer kuhajte do 120 stupnjeva pa izlijte u lonac na žumanjke. U toplu smjesu dodajte bademe i med s okusom bijelog tartufa. Dobro promiješajte i pustite da se hladi, povremeno promiješajte.
- U posve hladnu smjesu lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje. Ulijte u kalup i zamrznite. Poslužite s listićima badema, preliveno medom s okusom bijelog tartufa.
Izvor Časopis Tena