Recepti 23. kolovoza 2016.

Semifredo od badema i meda s okusom bijelog tartufa

Semifredo od badema i meda s okusom bijelog tartufa
gastro postao gastro.24sata.hr
Obogatite svoju trpezu ovom prekrasnom slasticom.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 673

Potrebno vam je

  • 100 g šećer, kristal
  • 0.30 dl voda
  • 4 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 40 g tartuf crni
  • 2.50 dl vrhnje za šlag
  • 200 g badem, oljušteni suhi
  • 40 g med s okusom bijelog tartufa

Priprema

  1. Pjenasto umutite žumanjke. Vodu i šećer kuhajte do 120 stupnjeva pa izlijte u lonac na žumanjke. U toplu smjesu dodajte bademe i med s okusom bijelog tartufa. Dobro promiješajte i pustite da se hladi, povremeno promiješajte.
  2. U posve hladnu smjesu lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje. Ulijte u kalup i zamrznite. Poslužite s listićima badema, preliveno medom s okusom bijelog tartufa.

Izvor Časopis Tena

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.