gastro postao
Sendviči s mekanim mesom u umaku potječu iz kolonijalnih vremena, a i danas su zaštitni znak američkog juga. Vlasnici plantaža davali su robovima jeftine komade mesa koje nisu htjeli, no nisu znali da to meso može biti jako ukusno ako se dugo kuha na niskoj temperaturi.
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 199
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
- 0.75 šalica rajčica ( ketchup)
- 0.30 šalica jabučni ocat
- 2 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 2 žlica slatka paprika
- 900 g govedina, mršava
- 2 režanj češnjak
- sol
- papar
- 6 kom pecivo, bijelo
- svježe sezonsko povrće
Priprema
- Narežite govedinu na dva dijela. Napravite zareze nožem po mesu pa ga istrljajte polovicama češnjaka. Gurnite češnjak u proreze te začinite obilno solju i paprom. Stavite meso u lonac. Pomiješajte sjeckani luk, kečap, ocat, smeđi šećer i papriku te prelijte preko mesa. Pokrijte i kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
- Izvadite meso pa ga vilicom natrgajte. Odstranite masnoću iz umaka, umiješajte govedinu i začinite. Stavite meso u pecivo i dodajte povrće prema želji.
Izvor Skuhatćute