Recepti 03. listopada 2014.

Sendvič s mekanom govedinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Sendviči s mekanim mesom u umaku potječu iz kolonijalnih vremena, a i danas su zaštitni znak američkog juga. Vlasnici plantaža davali su robovima jeftine komade mesa koje nisu htjeli, no nisu znali da to meso može biti jako ukusno ako se dugo kuha na niskoj temperaturi.

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 199

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 0.75 šalica rajčica ( ketchup)
  • 0.30 šalica jabučni ocat
  • 2 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 2 žlica slatka paprika
  • 900 g govedina, mršava
  • 2 režanj češnjak
  • sol
  • papar
  • 6 kom pecivo, bijelo
  • svježe sezonsko povrće

Priprema

  1. Narežite govedinu na dva dijela. Napravite zareze nožem po mesu pa ga istrljajte polovicama češnjaka. Gurnite češnjak u proreze te začinite obilno solju i paprom. Stavite meso u lonac. Pomiješajte sjeckani luk, kečap, ocat, smeđi šećer i papriku te prelijte preko mesa. Pokrijte i kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
  2. Izvadite meso pa ga vilicom natrgajte. Odstranite masnoću iz umaka, umiješajte govedinu i začinite. Stavite meso u pecivo i dodajte povrće prema želji.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.