gastro postao
Neodoljivi zalogaji u kojima se osjeća Mediteran
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 153
Potrebno vam je
- 300 g repovi kozica
- 75 g maslac, slani
- 4 žlica ulje maslinovo
- 1 režanj luk cešnjak
- 2 šaka rukola
- 1 kom francuski kruh
- 1 žlica limunov sok
- krupna morska sol
Priprema
- Pirjajte kozice 5 minuta na žlici maslinovog ulja. Krupno smiksajte pirjane kozice.
- Očistite luk i sitno nasjeckajte (ili usitnite u mikseru). Dodajte omekšali maslac te sve umiješajte u smjesu od račića. Namaz ostavite u hladnjaku 2 sata.
- Operite rukolu, ocijedite je i stavite u hladnjak.
- Kruh narežite na ploške i tostirajte ili stavite ploške u zagrijanu pećnicu na 160°C oko 3 minute.
- Prije posluživanja napravite salatu: rukolu začinite maslinovim uljem i limunovim sokom. Prepečeni kruh premažite namzom od kozica i poslužite uz salatu.