Recepti 13. listopada 2014.

Sendviči s namazom od kozica

gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljivi zalogaji u kojima se osjeća Mediteran

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 153

Potrebno vam je

  • 300 g repovi kozica
  • 75 g maslac, slani
  • 4 žlica ulje maslinovo
  • 1 režanj luk cešnjak
  • 2 šaka rukola
  • 1 kom francuski kruh
  • 1 žlica limunov sok
  • krupna morska sol

Priprema

  1. Pirjajte kozice 5 minuta na žlici maslinovog ulja. Krupno smiksajte pirjane kozice.
  2. Očistite luk i sitno nasjeckajte (ili usitnite u mikseru). Dodajte omekšali maslac te sve umiješajte u smjesu od račića. Namaz ostavite u hladnjaku 2 sata.
  3. Operite rukolu, ocijedite je i stavite u hladnjak.
  4. Kruh narežite na ploške i tostirajte ili stavite ploške u zagrijanu pećnicu na 160°C oko 3 minute.
  5. Prije posluživanja napravite salatu: rukolu začinite maslinovim uljem i limunovim sokom. Prepečeni kruh premažite namzom od kozica i poslužite uz salatu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.