Recepti 21. lipnja 2022.

Sezonski gušti: Najfinije slastice s trešnjama

Clafoutis s trešnjama foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovog tjedna se počasti mirisnim i neodoljivim kolačima s trešnjama!

Što kažeš na jednostavne, sočne kolače prepune slasnih trešanja? Donosimo ti recepte za fine slastice s trešnjama koje će te vratiti u djetinjstvo. Sve što trebaš napraviti jest zasukati rukave i iskoristiti sezonu trešanja na najbolji mogući način.

  • Domaća štrudla s trešnjama

Iako obožavamo kremaste kolače, štrudle su nam nekako posebno srcu drage. Volimo jela s elementom hrskavosti, a ima li što hrskavije od domaće štrudle? Ako je štrudla među tvojim omiljenim slasticama, pravo je vrijeme da iskoristi svježe trešnje za pripremu mirisne, tople, domaće štrudle. Recept ti donosi Sweety & Spicy.

 

Možda vas zanima... Baci se na posao i pripremi finu štrudlu od trešanja Kolumne

 

 | Author: sweety&spicy Štrudla s trešnjama, foto: sweety&spicy

 

  • Clafoutis s trešnjama

Clafoutis je jednostavan kolač s voćem čija priprema podrazumijeva jednu posudu i nekoliko minuta miksanja i miješanja. Kremast je i mirisan, a bonus je i to što je recept zaista lako prilagoditi sezonskoj ponudi voća. Mi smo ga odlučili pripremiti s trešnjama i oduševio nas je!

 

Možda vas zanima... Od clafoutisa s trešnjama dijeli te par minuta posla Recepti

 

  • Za posebne prilike - Slojevita torta od pistacija s trešnjama i bazgom

Ova torta je spoj finih slojeva s pistacijom, višnjom, bazgom, bijelom čokoladom, tonkom i karamelom. Kada su torte u pitanju, francuske mousse torte su naš apsolutni favorit! Minimum biskvita, a maksimum krema i okusa! Upravo takva je i ova neodoljiva torta koju je pripremila Marijana Zlomislić.

 

Možda vas zanima... Slojevita torta od pistacija i trešanja Kolumne



 | Author: Marijana Zlomislić Torta s trešnjama, foto: Marijana Zlomislić

  • Tiramisu s trešnjama u čaši

Osvježavajuć, lagan i u čaši. Može li ovaj desert ikako biti bolji? Klasičnu pripremu tiramisu slastice dodatno začini finim, svježim trešnjama. Koristiti ih možeš tek oprane i očišćene, no voće možeš i kratko prokuhati sa šećerom kako bi se karameliziralo i stvorilo još bolje okuse. Odlična ideja bit će i pečene trešnje s malo smeđeg šećera.

 

Možda vas zanima... Tiramisu s trešnjama u čaši - omiljeni klasik u novom ruhu Recepti

 

  • Brzinski jogurt kolač s trešnjama

Tko kaže da brzi i jednostavni kolači nisu fini? Za ovaj ukusan kolač trebat će ti malo truda i dobre volje i samo 15 minuta vremena! Biskvit lagan i jako ukusan, a obožavaju ga djeca jednako kao i odrasli. Zasluženo može biti u konkurenciji “bezvremenskih” kolača. Recept ti donosi Nevena Josipović.

 

Možda vas zanima... Brzinski kolač s trešnjama i malinama Kolumne

 

 | Author: Nevena Josipović Kolač s trešnjama, foto: Nevena Josipović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.