gastro postao
Umak koji povrću daje pikantan i zanimljiv okus sigurno ćete iskoristiti i za neka druga jela
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 36
Potrebno vam je
- 100 g mahune zelene (mlade)
- 100 g mrkva, crvena
- 100 g paprika, zelena
- 100 g rajčica, crvena
- 2 kom čili papričica
- 3 žlica korijander
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 1 mala žlica sol
- 4 režanj češnjak
- 225 g cvjetača (listovi i cvijet)
Priprema
- Odstranite vanjske listove cvjetače i razdvojite na cvjetiće.
- Očistite mahune i narežite na komadiće veličine jednog zalogaja.
- Očistite, operite mrkvu i narežite na kockice.
- Narežite papriku na male kockice.
- Nasjeckajte rajčicu, zelene čili papričice i listiće korijandra.
- Zagrijte ulje u srednje velikoj posudi za umake. Izlomite sušene čili papričice i zajedno sa sjemenkama kumina pržite 1 minutu. Dodajte sve povrće, osim zelenih čili papričica i listića korijandra, kurkumu i sol. Pržite miješajući 1-2 minute.
- Sada dodajte zeleni Masala začin koji čine: naribani đumbir, češnjak, zelene čili papričice i listići korijandra. Sve sastojke dobro izmiješajte i pokriveno kuhajte na srednje jakoj vatri oko 15 minuta. Povrće treba ostati lagano nedokuhano.