Recepti 13. listopada 2014.

Sezonsko povrće sa zelenim Masala začinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Umak koji povrću daje pikantan i zanimljiv okus sigurno ćete iskoristiti i za neka druga jela

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 36

Potrebno vam je

  • 100 g mahune zelene (mlade)
  • 100 g mrkva, crvena
  • 100 g paprika, zelena
  • 100 g rajčica, crvena
  • 2 kom čili papričica
  • 3 žlica korijander
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 1 mala žlica sol
  • 4 režanj češnjak
  • 225 g cvjetača (listovi i cvijet)

Priprema

  1. Odstranite vanjske listove cvjetače i razdvojite na cvjetiće.
  2. Očistite mahune i narežite na komadiće veličine jednog zalogaja.
  3. Očistite, operite mrkvu i narežite na kockice.
  4. Narežite papriku na male kockice.
  5. Nasjeckajte rajčicu, zelene čili papričice i listiće korijandra.
  6. Zagrijte ulje u srednje velikoj posudi za umake. Izlomite sušene čili papričice i zajedno sa sjemenkama kumina pržite 1 minutu. Dodajte sve povrće, osim zelenih čili papričica i listića korijandra, kurkumu i sol. Pržite miješajući 1-2 minute.
  7. Sada dodajte zeleni Masala začin koji čine: naribani đumbir, češnjak, zelene čili papričice i listići korijandra. Sve sastojke dobro izmiješajte i pokriveno kuhajte na srednje jakoj vatri oko 15 minuta. Povrće treba ostati lagano nedokuhano.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.