gastro postao
Umak koji povrću daje pikantan i zanimljiv okus sigurno ćete iskoristiti i za neka druga jela
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 36
Potrebno vam je
- 100 g mahune zelene (mlade)
- 100 g mrkva, crvena
- 100 g paprika, zelena
- 100 g rajčica, crvena
- 2 kom čili papričica
- 3 žlica korijander
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 1 mala žlica sol
- 4 režanj češnjak
- 225 g cvjetača (listovi i cvijet)
Priprema
- Odstranite vanjske listove cvjetače i razdvojite na cvjetiće.
- Očistite mahune i narežite na komadiće veličine jednog zalogaja.
- Očistite, operite mrkvu i narežite na kockice.
- Narežite papriku na male kockice.
- Nasjeckajte rajčicu, zelene čili papričice i listiće korijandra.
- Zagrijte ulje u srednje velikoj posudi za umake. Izlomite sušene čili papričice i zajedno sa sjemenkama kumina pržite 1 minutu. Dodajte sve povrće, osim zelenih čili papričica i listića korijandra, kurkumu i sol. Pržite miješajući 1-2 minute.
- Sada dodajte zeleni Masala začin koji čine: naribani đumbir, češnjak, zelene čili papričice i listići korijandra. Sve sastojke dobro izmiješajte i pokriveno kuhajte na srednje jakoj vatri oko 15 minuta. Povrće treba ostati lagano nedokuhano.
recept
Masala začin
povrće
cvjetača
vegetarijanska prehrana
kuhanje
jelo od povrća
niskokaloricna prehrana
Indija
glavno jelo
ljeto