U Bolu nedavno je održano 4. izdanje boutique festivala MEETeatING Mediterranean, na kojem smo užicali odličan recept za pravo dalmatinsko domaće jelo na žlicu
Boutique festival mediteranske prehrane MEETeatING Mediterranean održan je po 4. put u Bolu na Braču. Nakon Maroka, Portugala i Španjolske ove godine je zemlja gost bila Italija - zemlja s kojom Hrvatska dijeli status jedne od 7 zemalja čuvarica mediteranske prehrane na UNESCO-ovoj listi svjetske nematerijalne baštine.
Ove godine svoju posvetu Mediteranu i mediteranskoj prehrani na bolskoj rivi skuhali su gosti iz Italije, chef Pasquale Acunzo i hrvatski chef Josip Eterović.
Chef Acunzo otkrio nam je svoj recept za paštafažol s dagnjama, koji smo već objavili, no uspjeli smo uživati i recept za pravo domaće dalmatinsko jelo - sipu s bižima, odnosno sipu s graškom, i to iz bolskog restorana Ribarska kućica koji ej sudjelovao u manifestaciji Trudna teća, koja se također održala u sklopu festivala.