Recepti 13. listopada 2014.

Šiš-kebab s dva umaka

Šiš-kebab s dva umaka
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz janjeći kebab odlično će pasati umak od rajčice i umak od jogurta

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 605

Potrebno vam je

  • 2 kom luk ,crveni
  • 60 ml limunov sok
  • 60 ml ulje maslinovo
  • 800 g janjetina, mršava
  • 260 g jogurt (3.2% masti)
  • 2 režanj češnjak
  • 0.25 mala žlica čili u prahu
  • 2 mala žlica slatka paprika
  • 375 ml pasirana rajčica (passata)
  • 125 ml voda
  • 400 g pecivo, bijelo
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 4 kom čili papričica
  • salata, zelena
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Pomiješajte luk, limunov sok i dvije žlice ulja pa ubacite meso i prekrijte plastičnom folijom. ostavite u hladnjaku da se marinira.
  2. Pomiješajte jogurt i pola količine češnjaka, poklopite i ostavite u hladnjaku.
  3. Ugrijte ostatak ulja u tavi, dodajte preostali češnjak i popržite. Dodajte slatku papriku i čili u prahu pa pržite još 30 sekundi. Umiješajte umak od rajčice i vodu te ostavite da se krčka dok se umak ne zgusne.
  4. Izvadite meso iz marinade, posolite i popaprite te nabodite na ražnjiće. Zagrijte roštilj ili grill-tavu pa pecite meso deset minuta.
  5. Zarežite peciva pa ih s rajčicama i čilijem prepržite 2 minute na grillu (ili na tavi).

Uz janjeći kebab odlično će pasati umak od rajčice i umak od jogurta

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.