Recepti 03. listopada 2014.

Škampi na buzaru

gastro postao gastro.24sata.hr
Provjerite zašto je ovo jedan od najukusnijih načina pripreme škampa

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 308

Potrebno vam je

  • 1000 g škampi
  • 0.50 dl ulje maslinovo
  • 0.50 dl ulje suncokretovo
  • 2 dl voda
  • 2 kom kapula
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 1 kom peršin, list
  • 2 režanj češnjak
  • 2 mala žlica rajčica, ukuhana (konc. 10%)
  • 1 dl vino bijelo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 0.50 dl konjak (38 vol % alkoh.)

Priprema

  1. Pomiješajte maslinovo i obično ulje. Na ugrijanu masnoću dodajte usitnjeni luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte sitno naribanu mrkvu. Nastavite pržiti dok se luk i mrkva ne raspadnu, po potrebi podlijte s malo vode.
  2. Dodajte koncentrat rajčice, nasjeckani list peršina i nasjeckani češnjak. Posolite i popaprite, stavite po želji i druge začine. Dodajte škampe. Protresite posudu i pustite nekoliko minuta da se škampi zagriju. Ulijte vino i ostatak vode. Ostavite na vatri desetak minuta uz povremeno protresanje posude.
  3. Na kraju podlijte konjakom i zapalite. Poklopite posudu i toplo poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.