gastro postao
Provjerite zašto je ovo jedan od najukusnijih načina pripreme škampa
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 308
Potrebno vam je
- 1000 g škampi
- 0.50 dl ulje maslinovo
- 0.50 dl ulje suncokretovo
- 2 dl voda
- 2 kom kapula
- 2 kom mrkva, crvena
- 1 kom peršin, list
- 2 režanj češnjak
- 2 mala žlica rajčica, ukuhana (konc. 10%)
- 1 dl vino bijelo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 0.50 dl konjak (38 vol % alkoh.)
Priprema
- Pomiješajte maslinovo i obično ulje. Na ugrijanu masnoću dodajte usitnjeni luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte sitno naribanu mrkvu. Nastavite pržiti dok se luk i mrkva ne raspadnu, po potrebi podlijte s malo vode.
- Dodajte koncentrat rajčice, nasjeckani list peršina i nasjeckani češnjak. Posolite i popaprite, stavite po želji i druge začine. Dodajte škampe. Protresite posudu i pustite nekoliko minuta da se škampi zagriju. Ulijte vino i ostatak vode. Ostavite na vatri desetak minuta uz povremeno protresanje posude.
- Na kraju podlijte konjakom i zapalite. Poklopite posudu i toplo poslužite.