gastro postao
Brzo i ukusno jelo kojim ćete, ako se potrudite oko dekoracije, oduševiti iznenadne goste
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 40
Potrebno vam je
- 12 kom škampi
- 4 kom mrkva, crvena
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 list list bosiljka
- 1 g luk ,crveni
- 2 dl sok od cikle
Priprema
- Svježe škampe isperite pod mlazom hladne vode. Odvojite repove od glava. Repove pažljivo očistite, a od glava možete s malo korjenastog povrća skuhati riblji temeljac za neku drugu prigodu.
- Očišćene repiće škampi pažljivo nabodite na štapiće za ražnjiće i pokapajte maslinovim uljem.
- Pržite na srednje jakoj vatri s obiju strana.
- Mrkvu izrežite na trakice i kratko skuhajte u posoljene vode.
- Luk izrežite na ploške – polumjesece - i kratko kuhajte u soku od cikle da poprime lijepu crvenkastu boju. Maslinovo ulje miksajte sa bosiljkom u finu kremu štapnim mikserom.
Brzo i ukusno jelo kojim ćete, ako se potrudite oko dekoracije, oduševiti iznenadne goste
Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić