Recepti 13. listopada 2014.

Škampi s češnjakom

Škampi s češnjakom
gastro postao gastro.24sata.hr
Odličan recept sa škampima na maksički način

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 160

Potrebno vam je

  • 36 kom škampi
  • 15 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • vinski ocat
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 80 g maslac, slani
  • 3 žlica sok od limete

Priprema

  1. Razrežite škampe s donje strane, ali nemojte ih do kraja otvoriti. Odstranite crnu žilu ako se vidi.
  2. U mikseru sameljite cijele režnje češnjaka, sol, papar i ocat. U toj smjesi marinirajte škampe oko 30 minuta.
  3. Ugrijte ulje i maslac u loncu. Dodajte mljeveni češnjak i pirjajte dok ne poprimi zlatno-smeđu boju, oko 3 minute.
  4. Dodajte škampe s ljušturama okrenutima prema gore. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte 2-3 minute dok škampi na potamne.
  5. Poškropite sokom limete i maknite s vatre.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.