gastro postao
Isprobajte ovo ukusno jelo s uljem, octom i bijelim vinom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 229
Potrebno vam je
- 1000 g škarpina
- 2 dl ulje maslinovo
- 2 kom kapula
- 2 režanj češnjak
- 200 g rajčica, crvena
- 1 dl vinski ocat
- sol
- svježe mljeveni papar
- mirisne trave
- 2 dl vino bijelo
- 1 kom peršin, list
Priprema
- Na ulju zažutite nasjeckan luk, dodajte nasjeckan češnjak, oguljene i narezane rajčice, pa sve to prokuhajte s vinskim octom.
- Škarpine očistite, operite, izrežite ih na komade, odbacite glave, posolite, popaprite, začinite mirisnim travama po ukusu, dodajte prokuhanom povrću i pospite nasjeckanim listom peršina.
- Ponovno prokuhajte, dodajte vino i nastavite kuhati 15 minuta. Smanjite vatru i kuhajte do kraja, dok riba ne omekša.
Isprobajte ovo ukusno jelo s uljem, octom i bijelim vinom