Recepti 13. listopada 2014.

Škarpina na brudet

gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte ovo ukusno jelo s uljem, octom i bijelim vinom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 229

Potrebno vam je

  • 1000 g škarpina
  • 2 dl ulje maslinovo
  • 2 kom kapula
  • 2 režanj češnjak
  • 200 g rajčica, crvena
  • 1 dl vinski ocat
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mirisne trave
  • 2 dl vino bijelo
  • 1 kom peršin, list

Priprema

  1. Na ulju zažutite nasjeckan luk, dodajte nasjeckan češnjak, oguljene i narezane rajčice, pa sve to prokuhajte s vinskim octom.
  2. Škarpine očistite, operite, izrežite ih na komade, odbacite glave, posolite, popaprite, začinite mirisnim travama po ukusu, dodajte prokuhanom povrću i pospite nasjeckanim listom peršina.
  3. Ponovno prokuhajte, dodajte vino i nastavite kuhati 15 minuta. Smanjite vatru i kuhajte do kraja, dok riba ne omekša.

Isprobajte ovo ukusno jelo s uljem, octom i bijelim vinom

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.