gastro postao
Zapečene punjene palačinke sa špinatom i sirom mogle bi zasjeniti i omiljene slatke favorite
Zapečene palačinke punjene smjesom mladog špinata i sira prelivene s mozzarellom i parmezanom, doručak su iz snova! Možeš ih jesti tople, ali vrlo su ukusne i kada se ohlade.
Palačinke ispeci po omiljenom receptu, bez slatkih dodataka i korice limuna i uživaj u odličnom obroku. Dobar tek!
Sastojci:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 3 režnja češnjaka, zdrobljena
- 400 g sjeckane rajčice (iz konzerve)
- 200 g mladog špinata
- 250 g ricotte
- 1/4 žličice muškatnog oraščića
- 4 veće palačinke
- 225 g mozzarelle
- 50 g naribanog parmezana
Priprema:
- Zagrij ulje u tavi, dodaj dva režnja češnjaka, preprži ih nekoliko sekundi, a zatim dodaj sjeckanu rajčicu. Začini solju i paprom te nastavi kuhati 10-15 minuta dok se umak ne zgusne.
- Špinat stavi u cjedilo pa ga prelij vrućom vodom.
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva.
- Pomiješaj ricottu, špinat, naribani muškatni oraščić, preostali zgnječeni češnjak te sol i papar.
- Premaži umak od rajčice po dnu plitke posude za pečenje (dimenzija 20 x 30 cm).
- Smjesu od špinata ravnomjerno rasporedi po palačinkama. Svaku palačinku zamotaj: preklopi ju na pola, pa opet na pola kako bi napravila trokut.
- Palačinke položi u posudu, pospi ih mozzarellom i parmezanom, prelij s još malo ulja i peci 15-20 minuta ili dok ne poprime lijepu zlatno zlatnu boju. Posluži ih tople i uživaj!
Isprobaj više recepata za palačinke: