Recepti 14. srpnja 2022.

Sla(s)ne zapečene palačinke sa špinatom i ricottom

Palačine sa špinatom i ricottom foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Zapečene punjene palačinke sa špinatom i sirom mogle bi zasjeniti i omiljene slatke favorite

Zapečene palačinke punjene smjesom mladog špinata i sira prelivene s mozzarellom i parmezanom, doručak su iz snova! Možeš ih jesti tople, ali vrlo su ukusne i kada se ohlade. 

Palačinke ispeci po omiljenom receptu, bez slatkih dodataka i korice limuna i uživaj u odličnom obroku. Dobar tek!


Možda vas zanima... Ovo su tri zlatna pravila za pripremu palačinki Špajza

 

Sastojci: 

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 3 režnja češnjaka, zdrobljena
  • 400 g sjeckane rajčice (iz konzerve)
  • 200 g mladog špinata
  • 250 g ricotte 
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića
  • 4 veće palačinke 
  • 225 g mozzarelle
  • 50 g naribanog parmezana

Priprema: 

  1. Zagrij ulje u tavi, dodaj dva režnja češnjaka, preprži ih nekoliko sekundi, a zatim dodaj sjeckanu rajčicu. Začini solju i paprom te nastavi kuhati 10-15 minuta dok se umak ne zgusne.
  2. Špinat stavi u cjedilo pa ga prelij vrućom vodom. 
  3. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva.
  4. Pomiješaj ricottu, špinat, naribani muškatni oraščić, preostali zgnječeni češnjak te sol i papar. 
  5. Premaži umak od rajčice po dnu plitke posude za pečenje (dimenzija 20 x 30 cm). 
  6. Smjesu od špinata ravnomjerno rasporedi po palačinkama. Svaku palačinku zamotaj: preklopi ju na pola, pa opet na pola kako bi napravila trokut. 
  7. Palačinke položi u posudu, pospi ih mozzarellom i parmezanom, prelij s još malo ulja i peci 15-20 minuta ili dok ne poprime lijepu zlatno zlatnu boju. Posluži ih tople i uživaj!

Isprobaj više recepata za palačinke: 

 

Možda vas zanima... Palačinkice od svježeg sira i samo tri sastojka za dobro jutro Recepti Možda vas zanima... Zapečene punjene palačinke sa sezonskim povrćem Recepti Možda vas zanima... Palačinke sa šunkom i jajima za ukusan početak dana Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.