Recepti 03. listopada 2014.

Slasna musaka

gastro postao gastro.24sata.hr
Prije pečenja kriške patlidžana prema želji možete uvaljati u kukuruzno brašno.

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 384

Potrebno vam je

  • 45 g maslac, slani
  • 2 kom luk ,crveni
  • 5 kom krumpir, zreli
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 2 kom patlidžan
  • 750 g mljeveno meso
  • 30 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom jaje kokošje
  • 250 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 65 g gouda punomasni

Priprema

  1. Kako bi musaka bila što finija, krumpire, patlidžane i rajčice narežite na komade otprilike jednake veličine da se ravnomjerno ispeku.
  2. Na zagrijanome maslacu popržite luk, izvadite ga pa dodajte narezani krumpir i patlidžane.
  3. Za umak zagrijte maslac i dodajte brašno. Kuhajte nekoliko sekundi, maknite s vatre, dodajte mlijeko i stalno miješajte. Vratite na vatru i miješajte dok se umak ne zgusne. Neka se malo ohladi pa dodajte istučeno jaje i sir.
  4. Poslažite sloj krumpira i patlidžana na dno vatrostalne posude, pa sloj mesa, zatim luka i na kraju narezane rajčice. Začinite prema želji, posolite i svaki sloj polijte s malo umaka. Nastavite slagati slojeve, a završite krumpirima i patlidžanima.
  5. Pokrijte i pecite sat vremena na 180°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.