gastro postao
Prije pečenja kriške patlidžana prema želji možete uvaljati u kukuruzno brašno.
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 384
Potrebno vam je
- 45 g maslac, slani
- 2 kom luk ,crveni
- 5 kom krumpir, zreli
- 2 kom rajčica, crvena
- 2 kom patlidžan
- 750 g mljeveno meso
- 30 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom jaje kokošje
- 250 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 65 g gouda punomasni
Priprema
Kako bi musaka bila što finija, krumpire, patlidžane i rajčice narežite na komade otprilike jednake veličine da se ravnomjerno ispeku.
- Na zagrijanome maslacu popržite luk, izvadite ga pa dodajte narezani krumpir i patlidžane.
- Za umak zagrijte maslac i dodajte brašno. Kuhajte nekoliko sekundi, maknite s vatre, dodajte mlijeko i stalno miješajte. Vratite na vatru i miješajte dok se umak ne zgusne. Neka se malo ohladi pa dodajte istučeno jaje i sir.
- Poslažite sloj krumpira i patlidžana na dno vatrostalne posude, pa sloj mesa, zatim luka i na kraju narezane rajčice. Začinite prema želji, posolite i svaki sloj polijte s malo umaka. Nastavite slagati slojeve, a završite krumpirima i patlidžanima.
- Pokrijte i pecite sat vremena na 180°C.
Izvor Skuhatćute