Recepti 26. veljače 2020.

Slasna tjestenina s pečenim češnjakom i parmezanom

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nema većeg gušta od tjestenine s češnjakom i parmezanom!

Ovo jelo obično pripremamo nakon dugog radnog dana. Palimo pećnicu čim uđemo u stan, ubacujemo češnjak i tek onda izuvamo cipele. Češnjak se peče sat vremena, a za to vrijeme se stignemo odmoriti i popiti kavu. 

Ostatak pripreme oduzima tek 15 minuta vremena, a uključuje kuhanje tjestenine i nekoliko minuta miješanja. Čisti užitak bez puno truda!

 

Možda vas zanima... Ručak od oka: Tjestenina s pečenim cherry rajčicama Recepti

 

Sastojci:

  • 2 glavice češnjaka
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 500 g špageta
  • 1 žličica soli
  • ½ žličice papra
  • 30 g naribanog parmezana
  • ¼ žličice čilija
  • Svježi peršin

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Odreži vrh glavice češnjaka , postavi ih na papir za pečenje i prelij svaku sa žlicom maslinovog ulja. Peci sat vremena.
  2. Kad se češnjak ispeče, jednu glavicu istisni i nasjeckaj, a drugu sačuvaj.
  3. Na tavici zagrij preostale četiri žlice maslinovog ulja, dodaj nasjeckani češnjak, čili, sol i papar. 
  4. Nakon 2 – 3 minute dodaj skuhanu tjesteninu i istisni preostalu glavicu češnjaka. Dobro promiješaj i kuhaj pet minuta.
  5. Ugasi vatru, dodaj parmezan i nasjeckani svježi peršin.

Promiješaj i posluži odmah!

 

Možda vas zanima... Obrok gotov za 15 minuta: Tjestenina s pestom od brokule Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.