gastro postao
Ako kupujete svježu janjetinu, obratite pozornost na to da je meso čvrsto. Narezanim janjećim kotletima kuhinjskim nožem uklonite višak masnoće. Vrh kostiju oslobodite od suvišnih opni kako bi kost ostala čista
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 18
Potrebno vam je
- 1 žlica đumbir, korijen
- 1 režanj češnjak
- 1 kom čili papričica
- 1.50 mala žlica menta
- 1 mala žlica limunova korica
- svježe mljeveni papar
- 15 g med, vrcani
- 30 ml soja umak
- 8 kom janjetina, kotlet
Priprema
- Pomiješajte đumbir, zgnječeni češnjak, sitno nasjeckan čili, listiće metvice, limunovu koru, papar, med i sojin umak.
- Sve dobro izmiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu, odnosno dok se svi sastojci ne prožmu i puste aromu. Pripremljenom mješavinom premažite janjeće kotlete.
- Nakon toga meso zapržite sa svake strane po tri minute ili dok ne budu pečeni po vašem ukusu. Poslužite ih uz priloge od špinata, krumpira ili kuhanog povrća.
Izvor Skuhatćute