Recepti 03. listopada 2014.

Slasni janjeći kotleti u marinadi

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako kupujete svježu janjetinu, obratite pozornost na to da je meso čvrsto. Narezanim janjećim kotletima kuhinjskim nožem uklonite višak masnoće. Vrh kostiju oslobodite od suvišnih opni kako bi kost ostala čista

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 18

Potrebno vam je

  • 1 žlica đumbir, korijen
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom čili papričica
  • 1.50 mala žlica menta
  • 1 mala žlica limunova korica
  • svježe mljeveni papar
  • 15 g med, vrcani
  • 30 ml soja umak
  • 8 kom janjetina, kotlet

Priprema

  1. Pomiješajte đumbir, zgnječeni češnjak, sitno nasjeckan čili, listiće metvice, limunovu koru, papar, med i sojin umak.
  2. Sve dobro izmiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu, odnosno dok se svi sastojci ne prožmu i puste aromu. Pripremljenom mješavinom premažite janjeće kotlete.
  3. Nakon toga meso zapržite sa svake strane po tri minute ili dok ne budu pečeni po vašem ukusu. Poslužite ih uz priloge od špinata, krumpira ili kuhanog povrća.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.