gastro postao
Ova neodoljiva kombinacija browniesa i krem sira idealan je izbor za neodlučne. ..
Vjerojatno si već jela cheesecake s brownie podlogom, ali sumnjamo da si pripremala dvobojne brownies s krem sirom. Isprobaj ovu izvrsnu verziju s bademovim brašnom, koju ćeš izmiksati za samo deset minuta.
Ostatak ovih poslastica možeš držati u zamrzivaču do tri mjeseca. Izvadi ih iz zamrzivača nekoliko sati prije sljedećeg serviranja i pusti da odstoje na sobnoj temperaturi.
Sastojci:
- 2 velika jaja
- 90 g bademovog brašna
- 40 g kakaa
- Prstohvat soli
- ¾ žličice sode
- 150 g meda
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 80 g nasjeckane čokolade
- 170 g krem sira
- 2 žlice šećera
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva. Namasti četvrtastu posudu (cca 20 x 20 cm) i obloži je papirom za pečenje.
- Izmiksaj jedno jaje i jedan bjelanjak. Dodaj 50 ml vode, med, žličicu vanilije pa sjedini smjesu.
- U velikoj posudi pomiješaj bademovo brašno, kakao, sol i sodu.
- Pomiješaj smjesu od jaja i suhe sastojke, a potom umiješaj i nasjeckanu čokoladu.
- Prelij smjesu u pripremljeni kalup.
- Krem sir omekšae u mikrovalnoj, dodaj šećer, preostali bjelanjak i žličicu vanilije. Prelij pripremljenu smjesu preko čokoladne. Čačkalicom prođi po površini i napravi različite oblike.
- Peci otprilike 30 minuta, sve dok čačkalica ne izađe čista.
Pričekaj da se kolač ohladi, a potom ga nareži na 12 ili 16 komada. U slast!