gastro postao
Ako volite svinjetinu isprobajte ovaj odličan recept za sočna rebarca
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 497
Rebra
- 1000 g svinjska rebrica
- 2 žlica ulje, biljno
- 2 mala žlica paprika u prahu
- 2 mala žlica kurkuma
- 2 mala žlica sol
- 1 mala žlica svježe mljeveni papar
- 1 mala žlica đumbir u prahu
- 1 mala žlica kumin, mljeveni
Povrće
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 kom poriluk (cijeli)
- 2 kom mrkva, crvena
- 1 kom štapić cimeta
- 2 vezica majčina dušica
- 0.50 mala žlica čili u prahu
- 2 list lovorov list
- 6 režanj češnjak
- 400 g pelati
- 1 šalica pileći temeljac
- 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 300 g slanutak, konzerva
- 0.25 šalica korijander
- 2 žlica menta
Priprema
- Pripremite meso. prelijte ga uljem pa dodajte pola količine pomiješane paprike, korijandra, kurkume, soli, papra, đumbira i kumina. Ostavite u hladnjaku tri sata.
- Pripremite povrće. ugrijte ulje u tavi pa najprije prepržite meso. Zatim ga izvadite. Dodajte poriluk, mrkve, cimet, majčinu dušicu, čili i lovorov list. Pržite sve četiri minute. Dodajte češnjak i ostale začine pa umiješajte rajčice, temeljac i pastu. Neka zakuha pa kuhajte 20 minuta.
- Dodajte slanutak i vratite meso. Kuhajte još deset minuta i poslužite.
Izvor Skuhatćute