Recepti 03. listopada 2014.

Slastan ragu od rebara

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako volite svinjetinu isprobajte ovaj odličan recept za sočna rebarca

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 497

Rebra

  • 1000 g svinjska rebrica
  • 2 žlica ulje, biljno
  • 2 mala žlica paprika u prahu
  • 2 mala žlica kurkuma
  • 2 mala žlica sol
  • 1 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 1 mala žlica đumbir u prahu
  • 1 mala žlica kumin, mljeveni

Povrće

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 kom poriluk (cijeli)
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 1 kom štapić cimeta
  • 2 vezica majčina dušica
  • 0.50 mala žlica čili u prahu
  • 2 list lovorov list
  • 6 režanj češnjak
  • 400 g pelati
  • 1 šalica pileći temeljac
  • 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 300 g slanutak, konzerva
  • 0.25 šalica korijander
  • 2 žlica menta

Priprema

  1. Pripremite meso. prelijte ga uljem pa dodajte pola količine pomiješane paprike, korijandra, kurkume, soli, papra, đumbira i kumina. Ostavite u hladnjaku tri sata.
  2. Pripremite povrće. ugrijte ulje u tavi pa najprije prepržite meso. Zatim ga izvadite. Dodajte poriluk, mrkve, cimet, majčinu dušicu, čili i lovorov list. Pržite sve četiri minute. Dodajte češnjak i ostale začine pa umiješajte rajčice, temeljac i pastu. Neka zakuha pa kuhajte 20 minuta.
  3. Dodajte slanutak i vratite meso. Kuhajte još deset minuta i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.