gastro postao
Ovaj slatki kup prožima više okusa i savršeno paše uz ljetne vrućine – priprema se brzo i lako, a tko god ga kuša sigurno će tražiti još. Stoga, stižu li ti gosti samo uduplaj porcije
Sastojci za 4 čaše:
- 8 piškota
- 2 žlice bijelog ruma
- 1 žlica soka od limuna
- 150 g posnog svježeg sira
- 4 žlice šećera
- 200 g slatkog vrhnja
- 1 šlagfix
- 250 g crnog ribiza
Priprema:
- Piškote izmrvi i rasporedi u 4 čaše te ih pokapaj rumom i sokom od limuna.
- Svježi sir izmiksaj sa 2 žlice šećera u glatku kremu, a potom primiješaj slatko vrhnje stučeno sa šlagfixom.
- Napuni slastičarsku vrećicu kremom pa je istisni u čaše preko piškota. Oprani i očišćeni ribiz zagriju lončiću s preostale 2 žlice šećera i, kada se ohladi, stavi ga na kremu.