Recepti 03. listopada 2014.

Slatki keksi od bundeve s kremom

gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite sezonu bundeve i zasladite se slatkim keksima

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 528

Keksi

  • 2.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 1 mala žlica mljeveni cimet
  • 1 mala žlica prašak za pecivo
  • 1 mala žlica đumbir u prahu
  • 0.50 mala žlica soda bikarbona
  • 0.50 mala žlica muškatni oraščić
  • 0.50 mala žlica sol
  • 0.25 mala žlica mljeveni piment
  • 1.75 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 0.25 šalica ulje, biljno
  • 2 žlica med, vrcani
  • 2 kom jaje kokošje
  • 250 g maslac, neslani
  • 425 g bundeva
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije

Krema

  • 450 g krem sir
  • 8 žlica maslac, neslani
  • 2.50 šalica šećer, kristal
  • 2 mala žlica ekstrakt vanilije

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 190°c, a lim obložite papirom.
  2. U zdjeli izmiješajte brašno, cimet, prašak za pecivo, đumbir, sodu, oraščić, sol i piment.
  3. Izmiksajte smeđi šećer, maslac, ulje i med. Dodajte jaja, zatim vaniliju i bundevu pa sve još miksajte.
  4. Dodajte postupno smjesu s brašnom te sve dobro izmiješajte. Žlicom stavite smjesu na lim i pecite kekse 12-15 min. Neka se ohladi.
  5. U mikseru istucite kremasti sir i maslac. Postupno dodajte šećer pa vaniliju. Jedan keks obilno premažite kremom pa poklopite drugim keksom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.