gastro postao
Iskoristite sezonu bundeve i zasladite se slatkim keksima
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 528
Keksi
- 2.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- 1 mala žlica mljeveni cimet
- 1 mala žlica prašak za pecivo
- 1 mala žlica đumbir u prahu
- 0.50 mala žlica soda bikarbona
- 0.50 mala žlica muškatni oraščić
- 0.50 mala žlica sol
- 0.25 mala žlica mljeveni piment
- 1.75 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 0.25 šalica ulje, biljno
- 2 žlica med, vrcani
- 2 kom jaje kokošje
- 250 g maslac, neslani
- 425 g bundeva
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
Krema
- 450 g krem sir
- 8 žlica maslac, neslani
- 2.50 šalica šećer, kristal
- 2 mala žlica ekstrakt vanilije
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 190°c, a lim obložite papirom.
- U zdjeli izmiješajte brašno, cimet, prašak za pecivo, đumbir, sodu, oraščić, sol i piment.
- Izmiksajte smeđi šećer, maslac, ulje i med. Dodajte jaja, zatim vaniliju i bundevu pa sve još miksajte.
- Dodajte postupno smjesu s brašnom te sve dobro izmiješajte. Žlicom stavite smjesu na lim i pecite kekse 12-15 min. Neka se ohladi.
- U mikseru istucite kremasti sir i maslac. Postupno dodajte šećer pa vaniliju. Jedan keks obilno premažite kremom pa poklopite drugim keksom.
Izvor Skuhatćute