gastro postao
Jednostavni i fini keksi koje možete napraviti u bezbroj oblika
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 168
Potrebno vam je
- 250 g maslac, neslani
- 100 g šećer, kristal
- 0.50 kom prašak za pecivo
- 100 g kukuruzno brašno ili krupica
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom jaje kokošje
- 1 kom vanilin šećer
- 0.50 dl mlijeko kravlje, punomasno
Priprema
- Pećnicu upalite na 180C.
- Sve suhe sastojke pomiješajte, maslac nasjeckajte na sitno i izmrvite zajedno s brašnom, zatim dodajte 0,5 dcl mlijeka i zamijestite tijesto u glatku kuglu. Po potrebi dodajte još mekog brašna ako će vam se lijepiti.
- Tijesto razvaljajte na 1 cm debljine i modlicama ili čašom oblikujte kekse.
- Pecite kekse 10-15 minuta dok dno ne porumeni, po tome ćete prepoznati da su gotovi.
- Iste oblike možete spajati pekmezom.