Recepti 19. srpnja 2018.

Slatki složenac od trešanja, piškota i čokolade

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zasigurno jedan od jednostavnijih kolača koje ćete ovog ljeta pripremati jest i super popularan engleski trifle. Dopušta vam dobru dozu improvizacije i spaja jednostavne okuse u najfinije kombinacije.

Tek nekoliko sastojaka bit će vam potrebno za pripremu najjednostavnijeg kolača na svijetu. Posložite ih u visoku staklenu posudu kako bi do izražaja došli slojevi kolača, pa ga poslužite dobro ohlađenog kako bi vas zasladio i rashladio na najslađi način. 

 

Možda vas zanima... Trifle od malina i pudinga - super brza sezonska slastica Recepti

 

U ovom receptu piškote možete zamijeniti i ostacima biskvita ili pak nekim drugim, čokoladnim keksićima. Dodati im možete i omiljeni džem, posebice ako je riječ o kiselkastijim voćnim okusima koji će se divno složiti sa zadnjim ljetnim višnjama i trešnjama. 

Također, puding od vanilije i slatko vrhnje možete zamijeniti kremom od sira, no u tom slučaju bit će je potrebno daleko manje kako čitav desert ne bi bio pretežak.

 

piškote Možda vas zanima... Domaće piškote gotove su dok kažeš keks None kolač Možda vas zanima... Torta s keksima: Zaboravite na pećnicu! Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 10 komada piškota
  • 500 g čokolade
  • 500 g višanja ili trešanja
  • 1 vrećica pudinga od vanilije
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 1 vanilin šećer
  • Šećer

Priprema:

  1. Piškote razlomite na komade i premažite čokoladom koju ste otopili na pari ili u mikrovalnoj pećnici. 
  2. Stavite ih na dno posude.
  3. Skuhajte puding, a slatko vrhnje umutite sa šećerom. 
  4. Na piškote stavite puding pa vrhnje i na kraju višnje, trešnje ili oboje. Ponovite postupak dok ne ostanete bez sastojaka.
  5. Ukrasite šlagom i ostatkom voća

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.