Recepti 13. listopada 2014.

Slatko kiselo povrće s ananasom i đumbirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Povrće pečeno u woku je posebno mekano i sočno pogotovo kada je pomiješano sa soja umakom i sherryjem

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 119

Potrebno vam je

  • 100 g kupus, kineski
  • 125 g mrkva, crvena
  • 125 g grašak zeleni, u zrnu
  • 50 g đumbir, korijen
  • 2 režanj češnjak
  • 2 kom čili papričica
  • 150 g ananas
  • 4 žlica ulje suncokretovo
  • 4 žlica rižin ocat
  • 4 žlica soja umak
  • 2 žlica šećer, kristal
  • 200 ml pileći temeljac
  • 1 žlica kukuruzni škrob
  • 125 g shitake gljiva
  • 100 g bambusove mladice

Priprema

  1. Kineski kupus oprati, posušiti, listove prepoloviti po duljini i narezati na rezance široke 2 cm. Mrkve oguliti i narezati na tanke ploške.
  2. Gljive obrisati kuhinjskim papirom i prepoloviti, velike gljive narezati na četvrtine. Grašak šećerac oprati i prepoloviti.
  3. Đumbir oguliti i narezati na tanke ploške. Češnjak oguliti i sitno nasjeckati. Čili paprike oprati, odstraniti sjemenke i narezati na vrlo tanke rezance.
  4. Bambusove mladice istresti u cjedilo i ostaviti da se ocijede. Oguliti ananas, odstraniti peteljku i meso narezati na komadiće.
  5. Zagrijati wok i dodati ulje. Popržiti mrkve i gljive, dodati kineski kupus i grašak šećerac te kratko sve skupa pržiti. Dodati bambusove mladice, ananas, ocat, sojin umak, sherry i šećer. Zaliti sa ¾ temeljca i promiješati.
  6. Škrob pomiješati s ostatkom hladnog temeljca, dodati povrću i odmah promiješati. Ostaviti da se kuha 2 minute.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.