gastro postao
Povrće pečeno u woku je posebno mekano i sočno pogotovo kada je pomiješano sa soja umakom i sherryjem
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 119
Potrebno vam je
- 100 g kupus, kineski
- 125 g mrkva, crvena
- 125 g grašak zeleni, u zrnu
- 50 g đumbir, korijen
- 2 režanj češnjak
- 2 kom čili papričica
- 150 g ananas
- 4 žlica ulje suncokretovo
- 4 žlica rižin ocat
- 4 žlica soja umak
- 2 žlica šećer, kristal
- 200 ml pileći temeljac
- 1 žlica kukuruzni škrob
- 125 g shitake gljiva
- 100 g bambusove mladice
Priprema
- Kineski kupus oprati, posušiti, listove prepoloviti po duljini i narezati na rezance široke 2 cm. Mrkve oguliti i narezati na tanke ploške.
- Gljive obrisati kuhinjskim papirom i prepoloviti, velike gljive narezati na četvrtine. Grašak šećerac oprati i prepoloviti.
- Đumbir oguliti i narezati na tanke ploške. Češnjak oguliti i sitno nasjeckati. Čili paprike oprati, odstraniti sjemenke i narezati na vrlo tanke rezance.
- Bambusove mladice istresti u cjedilo i ostaviti da se ocijede. Oguliti ananas, odstraniti peteljku i meso narezati na komadiće.
- Zagrijati wok i dodati ulje. Popržiti mrkve i gljive, dodati kineski kupus i grašak šećerac te kratko sve skupa pržiti. Dodati bambusove mladice, ananas, ocat, sojin umak, sherry i šećer. Zaliti sa ¾ temeljca i promiješati.
- Škrob pomiješati s ostatkom hladnog temeljca, dodati povrću i odmah promiješati. Ostaviti da se kuha 2 minute.