gastro postao
Umijeće aranžiranja slojevitih tornjeva od pirea Peruanci su doveli do savršenstva. Causa se priprema od svježeg pirea prema principu red krumpira, red punjenja (koje može sadržavati piletinu ili tunu, škampe, rakove…). Slažući sloj po sloj, valja se držati pravila da složenac uvijek počinje i završava ravnomjerno raspoređenim krumpirom.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 330
Potrebno vam je
- 1000 g krumpir, zreli
- 1 žlica sok od limete
- 2 žlica ulje, biljno
- 2 kom čili papričica
- sol
- papar
- 2 žlica majoneza
- 1 kom avokado (mesnati dio)
- 1 žlica limunov sok
- 15 kom škampi
- 2 žlica pasirana rajčica (passata)
- 1 kom luk ,crveni
- 100 g parmezan
- salata, zelena
Priprema
- Propirjajte luk, dodajte škampe i umak od rajčice. Skuhajte krumpir u posoljenoj vodi, ogulite ga i potom ga protisnite. Posolite ga, dodajte limetin sok i ljute papričice. Miješajte dok smjesa ne bude mekana. Dodajte još soli i papra prema želji.
- Obložite četvrtasti pladanj prozirnom folijom i potom ga ravnomjerno prekrijte polovicom krumpirove smjese. Premažite ih ravnomjerno majonezom i pospite narezanim avokadom. Malo posolite i nakapajte limunovim sokom pa dodajte škampe s umakom. Oprezno poklopite ostatkom krumpirove smjese i lagano pritisnite. Ostavite da se ohladi.
- Okrenite pladanj na dasku za posluživanje te ukrasite složenac preostalim komadićima avokada, škampima s umakom, sirom i zelenom salatom. Ako želite da causa bude okruglog oblika, u dublji kalup složite sastojke na isti način i istresite na tanjur.
Izvor Skuhatćute