Recepti 03. listopada 2014.

Složenac od palente, graha i mljevenog mesa

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogat i ukusan složenac idealan za zimske dane kad nam je potrebno puno energije

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1213

Potrebno vam je

  • 300 g kukuruzno brašno ili krupica
  • 250 g grah, šareni
  • 300 g mljeveno meso
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 250 g pelati
  • 7 kom masline, crne
  • 1 žlica kapari
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Grah preko noći namočite. Sutradan ga skuhajte i procijedite.
  2. Popržite sitno sjeckani luk, protisnuti češnjak i dodajte mljeveno meso. Umiješajte pelate, posolite i popaprite. Pustite neka se poklopljeno krčka dok meso ne omekša. Prema potrebi, dolijevajte vodom, a možete dodati i pola mesne kocke za juhu.
  3. Pri kraju umiješajte skuhani grah, crne masline bez koštica narezane na kolutiće i kapare. Skuhajte palentu i izlijte je u široku dublju zdjelu za pečenje koju ste pethodno premazali uljem il maslacem. Ostavite je neka se desetak mnuta malo ohladi i stisne te na nju ravnomjerno stavite pripremljeni umak od mljevenog mesa i graha. Stavite zdjelu u pećnicu na 200°c i pecite 15-ak minuta da se sve dobro zapeče.Palenta će biti ukusnija skuhate li je u mesnom ili povrtnom temeljcu sa začinima i malo maslaca ili maslinova ulja. Prije stavljanja u pećnicu složenac možete posuti ribanim sirom poput gaude ili ementalera.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.