Recepti 03. listopada 2014.

Složenac od špinata, gljiva i mljevene govedine

gastro postao gastro.24sata.hr
Upotrebljavate li smrznuti špinat, najbrže ćete ga otopiti tako što ćete ga isprati toplom vodom i dobro poslije ocijediti

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 417

Potrebno vam je

  • 900 g govedina, krta, mljevena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 225 g šampinjoni (uzgojeni)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 mala žlica origano
  • 500 g špinat
  • 800 ml krem juha od gljiva
  • 1 šalica riža, nepolirana
  • 450 ml vrhnje kiselo (12% masti)
  • 340 g gouda punomasni

Priprema

  1. Popržite govedinu i ocijedite je. Propirjajte luk i češnjak pa ih dodajte mesu. Dodajte gljive, sol, papar, origano i špinat.
  2. U veliku zdjelu stavite juhu, rižu i kiselo vrhnje pa sve izmiješajte.
  3. Izmiješajte prvu i drugu smjesu. Ulijte u vatrostalnu posudu za pečenje pa pospite sirom.
  4. Pecite pola sata na 175°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.