gastro postao
Upotrebljavate li smrznuti špinat, najbrže ćete ga otopiti tako što ćete ga isprati toplom vodom i dobro poslije ocijediti
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 417
Potrebno vam je
- 900 g govedina, krta, mljevena
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 225 g šampinjoni (uzgojeni)
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 mala žlica origano
- 500 g špinat
- 800 ml krem juha od gljiva
- 1 šalica riža, nepolirana
- 450 ml vrhnje kiselo (12% masti)
- 340 g gouda punomasni
Priprema
- Popržite govedinu i ocijedite je. Propirjajte luk i češnjak pa ih dodajte mesu. Dodajte gljive, sol, papar, origano i špinat.
- U veliku zdjelu stavite juhu, rižu i kiselo vrhnje pa sve izmiješajte.
- Izmiješajte prvu i drugu smjesu. Ulijte u vatrostalnu posudu za pečenje pa pospite sirom.
- Pecite pola sata na 175°C.
Izvor Skuhatćute