gastro postao
Pripremite ukusne smotuljke od purećih prsa začinjene bosliljkom, origanom, majčinom dušicom...
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 411
Potrebno vam je
- 500 g puran (bijelo meso, prsa bk )
- 1 žlica mješavina suhih začina
- 1 žlica svježe mljeveni papar
- 1 žlica majčina dušica
- 1 žlica origano
- 1 žlica list bosiljka
- 3 režanj češnjak
- sol
- 0.50 dl ulje maslinovo
- 100 g panceta
- 100 g ementaler
Priprema
- Od purećih prsta načinite manje odreske i istucite ih drvenim batićem preko celofana.
- U kamenom mužaru načinite pesto: pomiješajte sve začine i češnjak, te ih dobro istucajte da se sjedine. Dodajte maslinovo ulje i izmiješajte.
- Pancetu i sir narežite na štapiće.
- Pureće odreske premažite pestom, po tome poredajte po štapić pancete i sira. Savijte u smotuljke, učvrstite čačkalicom i pecite na roštilju ili gril tavi.