Kad sam(a) biraš začine, pureće meso postaje savršena podloga za burger pun okusa... Isprobaj naš recept za sočan pureći burger!
Zaboravi sve što znaš o (suhim i dosadnim) purećimburgerima jer ovaj recept donosi ti potpuno novo gurmansko iskustvo! Tajna je u savršenom balansu okusa: ljutkasti prah chilija u kombinaciji s crnim paprom i sitno nasjeckanim lukom osigurava idealnu sočnost i ukus. Sve zajedno zaokruženo je svježom majonezom s limetom i kriškama avokada...
Hrskava pratnja – za prste polizati
Savršen partner ovom sočnom purećem burgeru su domaći krumpirići pečeni u pećnici. Jednostavni sastojci: krumpir narezan na jednake kriške, kvalitetno maslinovo ulje, chili prah te malo soli i papra čine ih hrskavim i neodoljivim zalogajima.
Kad ih poslužiš zajedno, dobivaš ukusan obrok koji će nadmašiti sve tvoje dosadašnje burgere.
Pureći burger
foto: Salt & Lavender/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Sočan pureći burger s avokadom
20 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
KRUMPIRIĆI
Sastojci
Krumpir
680
g
Maslinovo ulje
3
žlica
Chili
1
žličica
Sol
1
žličica
Papar
0,25
žličica
Postupak
Zagrij pećnicu na 230°C. Obloži lim papirom za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješaj krumpir, narezan uzdužno na kriške debljine oko 1 cm, s 3 žlice ulja, 1 žličicom chilija u prahu, 1 žličicom soli i ¼ žličice papra.
Posloži krumpiriće na pripremljen lim, okrenute korom prema dolje, u jednom sloju. Peci ih u pećnici, jednom promiješaj tijekom pečenja, sve dok ne postanu hrskavi i mekani iznutra, otprilike 35-40 minuta.
PUREĆI BURGERI
Sastojci
Maslinovo ulje
1
žlica
Chili
1
žličica
Sol
0,50
žličica
Crni papar
0,50
žličica
Mljeveno meso - puretina
450
g
Luk
0,50
šalica
Majoneza
0,50
šalica
Korica limete
1
žličica
Sok od limete
2
žlica
Pecivo za burgere
4
kom
Avokado
1
kom
Zelena salata
Postupak
Dok se krumpiri peku, pomiješaj pureće meso, sitno nasjeckani luk, 1 žličicu chilija u prahu te ½ žličice soli i papra. Podijeli smjesu na četiri jednaka dijela i oblikuj pljeskavice debljine nešto manje od 2 cm.
U velikoj tavi zagrij preostalu žlicu ulja na srednje jakoj vatri. Dodaj pljeskavice i peci ih s obje strane oko 4 minute po strani, dok ne dobiju lijepu koricu i potpuno se ne ispeku iznutra.
Pomiješaj majonezu s koricom i sokom limete. Burger sastavi na tostirana peciva, namaži limeta majonezom te nadopuni avokadom i listovima salate. Posluži uz hrskave krumpiriće i ostatak majoneze kao prilog.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
802 kcal
40 %
MASTI
50,00 g
69 %
KOLESTEROL
0,09 g
0 %
UH
58,00 g
21 %
PROTEINI
26,00 g
52 %
Sendvič, tost ili burger? Izaberi nešto, nećeš pogriješiti!