Recepti Kruh i pecivo 19. svibnja 2025.

Kakav dobar spoj: Avokado tost focaccia!

Kruh i pecivo
10 MIN
25 MIN
10
SREDNJE
avokado tost focaccia
Avokado tost focaccia
foto: Il Gusto di Andre/Pinterest
Kad želiš promjenu, a voliš avokado tost, odlično rješenje je slasna avokado tost focaccia, za koju ti treba samo nekoliko sastojaka! Imamo odličan recept!

Avokado tost odličan je i zdrav doručak ili jedno od jela na svakom brunchu koji drži do sebe. No ponekad se zaželimo promjene i odmaka od klasike, pa smo odlučili ovaj put spojiti avokado tost i također omiljenu focacciu.

focaccia za doručak, focaccia s jajima Možda vas zanima... Znamo kako običnu focacciu pretvoriti u slastan doručak Recepti

Avokado tost focaccia najbolja je svježa

Ovaj recept za avokado tost focacciu odličan je način da se iskoristi viša focaccie koja više nije savršeno svježa, no, vjeruj nam, jednom kad ga probaš, peći ćeš focacciu (ili nabavljati kupovnu) samo radi pripreme ovih slasnih zalogaja.

Odličnu ravnotežu avokadu daje karamelizirani ljubičasti luk, a dašak sofisticiranosti mladi kozji sir pomiješan s dimljenom paprikom. Ako slučajno doma nemaš kozji sir (ili ga ne voliš), slobodno ga zamijeni feta sirom ili svježim kravljim sirom. S tim da trebaš pripaziti na ukupnu količinu soli ako koristiš feta sir.

avokado tost focaccia | Author: Il Gusto di Andre/Pinterest Avokado tost focaccia foto: Il Gusto di Andre/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Avokado tost focaccia
10 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
10
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Focaccia 1 kom
  • Maslinovo ulje 4 žlica
  • Ljubičasti luk 2 kom
  • Sol 1 žličica
  • Šećer 1 žlica
  • Kvasina 2 žlica
  • Kozji sir 0,25 šalica
  • Dimljena paprika 0,50 žličica
  • Avokado 5 kom
  • Svježe mljeveni crni papar 0,50 žličica
  • Cvijet soli
Postupak
  1. Rešetku postavi u gornju trećinu pećnice te pećnicu zagrij na 230 stupnjeva.

    Gotovu focacciu stavi u pleh obložen papirom za pečnje. Gornji dio focaccie premaži sa 2 žlice maslinova ulja.


  2. Focacciu peci dok rubovi ne dobiju laganu smeđu boju i postanu hrskavi, oko 10 minuta


  3. Dok se focaccia peče, u velikoj tavi na srednjoj vatri ugrij preostale 2 žlice maslinova ulja. Na ulju poprži luk narezan na tanke polumjesece, dok ne poprimi duboku zlaćanu boju, 15- 20 minuta. Posoli s 1/2 žličice soli.


  4. Po luku pospi šećer. Nastavi dinstati, uz često miješanje, dok se šećer ne rastopi - oko 1 minutu. Polagano ulij vinski ocat od crvenog vina i dinstaj dalje, dok se tekućina ne reducira, 1-2 minute.


  5. U zdjelici pomiješaj nadrobljeni mladi kozji sir i dimljenu papriku.

    U srednjoj zdjeli zgnječi avokado, mogu ostati manji komadići, ne treba biti savršeno glatko. Avokado posoli preostalom 1/2 žličice soli i svježe mljevenim paprom. Promiješaj.


  6. Avokado premaži preko prepečene focaccie. Preko avokada razmaži karamelizirani ljubičasti luk. Na vrh stavi kozji sire pomiješan s dimljenom papirkom te po vrhu pospi cvijetom soli.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

324 kcal

16 %

MASTI

24,00 g

33 %

KOLESTEROL

0,20 g

0 %

UH

17,00 g

6 %

PROTEINI

6,00 g

12 %

Avokado tost focaccia najbolja je kad se jede odmah, ali ako ti baš ostane viška, možeš ju sačuvati za idući dan. Nareži je na komadiće, i čuvaj u hladnjaku 1 dan u dobro poklopljenoj posudi bez dotoka zraka. Ali ne nadaj se da će ostati savršeno hrskava 😉

Isprobaj ove varijante avokado tosta...

Avokado tost Možda vas zanima... Ovo je najbolja verzija avokado tosta! Recepti Možda vas zanima... Avokado tost od batata - doručak za pamćenje! Kolumne Možda vas zanima... Tri lica avokado tosta - s hummusom, jajem i mozzarellom Kolumne

...ali i ove varijante focaccie - slane i slatke!

focaccia Možda vas zanima... RECEPT DANA Focaccia s češnjakom i ružmarinom Recepti focaccia s borovnicama Možda vas zanima... Ova slatka focaccia s borovnicama mami na još! Recepti focaccia jennifer garner Možda vas zanima... Jennifer Garner ispekla super focacciu od samo 4 sastojka! Recepti mirisna focaccia Možda vas zanima... Mirisna focaccia za doručak, gablec ili večeru Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.