Kubanski sendvič oličenje je sendvič-savršenstva, slastan je, sočan, preukusan i - zasitan. Donosimo odličan recept za kubanski sendvič
Sendviči više nisu što su nekad bili - mislimo to na potpuno pozitivan način! Naime, nitko se više neće zadovoljiti sendvičem u koji staviš samo komad salame i sira. Sendvič mora biti sočan, slastan, bogat okusima i teksturama, zanimljiv, inovativan...
U svijetu sendviča ističe se jedan koji je ušao u legendu - slasni kubanski sendvič koji sadrži pečenu svinjetinu, deluks šunku, fini sir, odličan umak, a bitno je i kakav je kruh.
Za sve koji traže savršeni sendvič donosimo odličan, provjeren recept za kubanski sendvič koji će oduševiti sve koji ga kušaju! Probaj ga i ti i javi nam svoje dojmove!
Kotlete stavi u posudu za pečenje. Meso izbodi vilicom, obino posoli (trebat će ti oko 1 žličice soli). Prelij uljem i izmiješaj.
U zdjelici pomišaj sok i koricu od naranče i limete, sušeni origano, papar, češnjak i luk u prahu, mljeveni kumin. Pola marinade dodaj mesu i pusti da stoji 10-15 minuta.
Rešetku postavi u sredinu pećnice, a pećnicu zagrij na 220 stupnjeva. Dodaj senf i majonezu u ostatak marinade i miješaj dok ne dobiješ glatku jednoličnu smjesu.
Svinjetinu peci 15-20 minuta, odnosno dok ne postignu temperaturu od 60 stupnjeva.
Kruh nareži po duljini (najbolje baguette ili talijan, odnosno neko duguljasto pecivo). Vanjski dio svakog komada kruha premaži maslacem, a na narezane strane kruha namaži mješavinu marinade i senfa.
Kreni slagati sendviče: Na donji dio kruha stavi po krišku sira, potom šunku, komad kotleta, nekoliko kriški kiselih krsatavaca i na vrh još malo sira. Polopi drugim komadom kruha i čvrsto umotaj u aluminijsku foliju.
Sendvič toster (ili grill tavu) zagrij na srednju temperaturu te na njega stavi sendviče i poklopi gornjim dijelom tostera te snažno pritisni.
Ako nemaš toster, sendviče zagrijavaj na grill tavi, s tim da ih odozgora 'opteretiš' konzervama ili teškim posuđem.
Sendviče preokreni na pola vremena pečenje - peku se 3-4 minute sa svake strane.