Donosimo recept za odlična, sočna zapetljana peciva s češnjakom, odnosno popularne čvoriće koje obožavaju sve generacije. Imamo odličan recept za ovu praktični verziju kruha s češnjakom
Brzi slani zalogaj, slani doručak ili pecivo za ponijeti na posao ili izlet - bez obzira na primjenu, jamčimo ti da ćeš se oduševiti kad pripremiš ova superjednostavna zapetljana peciva s češnjakom, fora verziju popularnog garlic breada (kruh s češnjakom).
Za ova peciva koristi se gotovo, kupovno tijesto za pizzu, no ako imaš vremena i volje, pripremi kod kuće tijesto za pizzu, za još slasnije čvoriće kojima poseban okus daju češnjak, peršin i parmezan.
Zapetljana peciva s češnjakom
foto: Ali Martin, Gimme Some Oven/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Zapetljana peciva s češnjaom
15 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
16
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Tijesto za pizzu
500
g
Maslac
125
g
Češnjak
6
režanj
Sol
0,50
žličica
Listići svježeg peršina
2
žlica
Parmezan
0,25
šalica
Postupak
Tijesto za pizzu izvadi iz hladnjaka i ostavi ga vani da postigne sobnu temperaturu.
Rešetku postavi u sredinu pećnice, pećnicu zagrij na 200 stupnjeva. Pleh za pečenje obloži papirom za pečenje.
Tijesto za pizzu razvaljaj u pravokutnik dimenzija cca. 30x25 cm. Rezačem za pizzu ili nožem tijesto prereži na četvrtine, a potom svaku četvrtinu na 4 jednake trake, duljine cca 15 cm.
Svaku trakicu zaveži u čvor, krajeve gurni ispod dna peciva. Čvoriće od tijesta za pizzu posloži na pleh obložen papirom za pečenje, pbavezno između njih ostavi razmak od cca 3 cm jer će dosta narasti tijekom pečenja.
Premaži svako pecivo premaži rastoljenim maslacem (iskoristi oko 1/3 maslaca, ostalo ostavi za kasnije).
Peciva peci 15-20 minuta, dok se lijepo ne dignu i dobiju zlaćanu boju, uz okretanje pleha na pola vremena pečenja.
Dok se peciva peku u ostatak rastopljenog maslaca miješaj nasitno nasjeckane listoće peršina i nasitno nasjeckani češnjak.
Kada se peciva ispedu na njih namaži ostatak maslaca pomiješan s češnjakom i peršinom, pospi svježe naribanim parmezanom i posluži.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
2219 kcal
110 %
MASTI
118,00 g
163 %
KOLESTEROL
0,27 g
0 %
UH
222,00 g
80 %
PROTEINI
56,00 g
112 %
Ova slasna zapetljana peciva možeš čuvati na sobnoj temperaturi, u vrećici ili dobro zaklopljenoj posudi, 2-3 dana. U zamrzivaču mogu stajati do 3 mjeseca da ne izgube na kvaliteti. Kad ih se zaželiš, ostavi ih na sobnoj temperaturi da se potpuno odmrznu i onda ih podgrij u mikrovalnoj ili 'običnoj' pećnici.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.