Recepti Kruh i pecivo 27. siječnja 2025.

Sočno i meko - zapetljana peciva s češnjakom

Kruh i pecivo
15 MIN
20 MIN
16
JEDNOSTAVNO
peciva s češnjakom
Zapetljana peciva s češnjakom
foto: Kimberly Faye/Pinterest
Donosimo recept za odlična, sočna zapetljana peciva s češnjakom, odnosno popularne čvoriće koje obožavaju sve generacije. Imamo odličan recept za ovu praktični verziju kruha s češnjakom

Brzi slani zalogaj, slani doručak ili pecivo za ponijeti na posao ili izlet - bez obzira na primjenu, jamčimo ti da ćeš se oduševiti kad pripremiš ova superjednostavna zapetljana peciva s češnjakom, fora verziju popularnog garlic breada (kruh s češnjakom). 

Za ova peciva koristi se gotovo, kupovno tijesto za pizzu, no ako imaš vremena i volje, pripremi kod kuće tijesto za pizzu, za još slasnije čvoriće kojima poseban okus daju češnjak, peršin i parmezan.

pizza Možda vas zanima... Najbolje tijesto za pizzu s kojim ne možeš pogriješiti Recepti

peciva s češnjakom | Author: Ali Martin, Gimme Some Oven/Pinterest Zapetljana peciva s češnjakom foto: Ali Martin, Gimme Some Oven/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Zapetljana peciva s češnjaom
15 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
16
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Tijesto za pizzu 500 g
  • Maslac 125 g
  • Češnjak 6 režanj
  • Sol 0,50 žličica
  • Listići svježeg peršina 2 žlica
  • Parmezan 0,25 šalica
Postupak
  1. Tijesto za pizzu izvadi iz hladnjaka i ostavi ga vani da postigne sobnu temperaturu.


  2. Rešetku postavi u sredinu pećnice, pećnicu zagrij na 200 stupnjeva. Pleh za pečenje obloži papirom za pečenje.


  3. Tijesto za pizzu razvaljaj u pravokutnik dimenzija cca. 30x25 cm. Rezačem za pizzu ili nožem tijesto prereži na četvrtine, a potom svaku četvrtinu na 4 jednake trake, duljine cca 15 cm.

    Svaku trakicu zaveži u čvor, krajeve gurni ispod dna peciva. Čvoriće od tijesta za pizzu posloži na pleh obložen papirom za pečenje, pbavezno između njih ostavi razmak od cca 3 cm jer će dosta narasti tijekom pečenja.

    Premaži svako pecivo premaži rastoljenim maslacem (iskoristi oko 1/3 maslaca, ostalo ostavi za kasnije).


  4. Peciva peci 15-20 minuta, dok se lijepo ne dignu i dobiju zlaćanu boju, uz okretanje pleha na pola vremena pečenja.

    Dok se peciva peku u ostatak rastopljenog maslaca miješaj nasitno nasjeckane listoće peršina i nasitno nasjeckani češnjak.


  5. Kada se peciva ispedu na njih namaži ostatak maslaca pomiješan s češnjakom i peršinom, pospi svježe naribanim parmezanom i posluži.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

2219 kcal

110 %

MASTI

118,00 g

163 %

KOLESTEROL

0,27 g

0 %

UH

222,00 g

80 %

PROTEINI

56,00 g

112 %

Ova slasna zapetljana peciva možeš čuvati na sobnoj temperaturi, u vrećici ili dobro zaklopljenoj posudi, 2-3 dana. U zamrzivaču mogu stajati do 3 mjeseca da ne izgube na kvaliteti. Kad ih se zaželiš, ostavi ih na sobnoj temperaturi da se potpuno odmrznu i onda ih podgrij u mikrovalnoj ili 'običnoj' pećnici.

Isprobaj i ove fine kruhove i peciva...

Domaći slanci po receptu Darka Kontina Možda vas zanima... Zaboravi na pekaru, napravi domaće slance Kolumne kruh Možda vas zanima... Itekako je moguće: Domaći kruh gotov u pola sata Recepti klipići, klipiči Možda vas zanima... Domaći klipići: imamo super recept za omiljeno pecivo! Recepti domaće kiflice Možda vas zanima... Jedini recept za domaće kiflice koji će ti trebati Recepti
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:44 28. Siječanj 2025.

    Mljaccc