Recepti 13. listopada 2014.

Španjolska piletina s rižom

Španjolska piletina s rižom
Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Španjolci znaju kako pripremiti pikantno i ukusmo glavno jelo

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 446

Potrebno vam je

  • 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom paprika, zelena
  • 2 režanj češnjak
  • 200 ml vino bijelo
  • 400 g pelati
  • 1 šalica riža, polirana (ili brašno )
  • 150 g grašak zeleni (smrznuti)
  • peršin, list
  • 6 kom masline, zelene, slane konzerv.
  • ulje suncokretovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. U većoj posudi za umak zagrijte ulje.
  2. Piletinu začinite solju i paprom te pržite na ulju 2-3 minute sa svake strane.
  3. Dodajte luk i papriku narezanu na trakice te pržite 4-5 minuta uz povremeno miješanje. Dodajte češnjak i pržite 1 minutu.
  4. Dodajte vino, pelate s tekućinom, rižu, sol i papar. Nakon što sve zavrijte, smanjite vatru i pirjajte prekriveno 20 minuta.
  5. Dodajte grašak te držite na vatri prekriveno još 2-3 minute.

Španjolci znaju kako pripremiti pikantno i ukusmo glavno jelo

Izvor Žena.hr

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.