gastro postao
Španjolci znaju kako pripremiti pikantno i ukusmo glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 446
Potrebno vam je
- 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom paprika, zelena
- 2 režanj češnjak
- 200 ml vino bijelo
- 400 g pelati
- 1 šalica riža, polirana (ili brašno )
- 150 g grašak zeleni (smrznuti)
- peršin, list
- 6 kom masline, zelene, slane konzerv.
- ulje suncokretovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- U većoj posudi za umak zagrijte ulje.
- Piletinu začinite solju i paprom te pržite na ulju 2-3 minute sa svake strane.
- Dodajte luk i papriku narezanu na trakice te pržite 4-5 minuta uz povremeno miješanje. Dodajte češnjak i pržite 1 minutu.
- Dodajte vino, pelate s tekućinom, rižu, sol i papar. Nakon što sve zavrijte, smanjite vatru i pirjajte prekriveno 20 minuta.
- Dodajte grašak te držite na vatri prekriveno još 2-3 minute.
Španjolci znaju kako pripremiti pikantno i ukusmo glavno jelo
Izvor Žena.hr