gastro postao
Brza juha koja će vam vratiti zdravu energiju, zasititi vas, ali i biti nezamislivo fina
Kombinacija ječma i gljiva, uz dodatak finog povrća bit će upravo ono što vam treba nakon blagdanskog prekomjernog uživanja u hrani. Osim što će vas utopliti, dat će vam onu zdravu dozu energije i zasititi vas. Ova juha sjajan je odabir za ručak tijekom tjedna upravo zato što se priprema brzo, a iz lonca nestaje još brže.
Potrebno vam je:
- 20 g sušenih gljiva
- 4 žlice maslaca
- 1 srednji luk
- 2 srednje mrkve
- 100 g celera
- 150 g ječma
- 2 žlice brašna
- 340 g gljiva po želji
- 1 litra temeljca
- Voda
Priprema:
- Sušene gljive stavite u šalicu vruće vode pa pustite da kratko odstoje.
- U posudi otopite maslac, dodajte sjeckani luk, mrkvu i celer.
- Posolite i popaprite pa kuhajte dok povrće ne omekša.
- Dodajte ječam, tostirajte ga oko tri minute.
- Ubacite brašno, pomiješajte tako da prekrije povrće i ječam.
- Kuhajte oko 2 minute.
- Dodajte sušene gljive i vodu u kojoj su stajale.
- Ubacite sjeckane svježe gljive i temeljac.
- Kuhajte dok ne zavrije, a onda smanjite vatru.
- Kuhajte dok ječam ne omekša.
Dobar tek!