Recepti 02. siječnja 2017.

Spoj ječma i gljiva u novoj omiljenoj zimskoj juhi

Kuhanje s gljivama
Kuhanje s gljivama - postoje pravila kojih se treba držati foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Brza juha koja će vam vratiti zdravu energiju, zasititi vas, ali i biti nezamislivo fina

Kombinacija ječma i gljiva, uz dodatak finog povrća bit će upravo ono što vam treba nakon blagdanskog prekomjernog uživanja u hrani. Osim što će vas utopliti, dat će vam onu zdravu dozu energije i zasititi vas. Ova juha sjajan je odabir za ručak tijekom tjedna upravo zato što se priprema brzo, a iz lonca nestaje još brže.

Potrebno vam je:

  • 20 g sušenih gljiva
  • 4 žlice maslaca
  • 1 srednji luk
  • 2 srednje mrkve 
  • 100 g celera
  • 150 g ječma
  • 2 žlice brašna
  • 340 g gljiva po želji
  • 1 litra temeljca
  • Voda

Priprema:

  1. Sušene gljive stavite u šalicu vruće vode pa pustite da kratko odstoje.
  2. U posudi otopite maslac, dodajte sjeckani luk, mrkvu i celer.
  3. Posolite i popaprite pa kuhajte dok povrće ne omekša.
  4. Dodajte ječam, tostirajte ga oko tri minute.
  5. Ubacite brašno, pomiješajte tako da prekrije povrće i ječam.
  6. Kuhajte oko 2 minute.
  7. Dodajte sušene gljive i vodu u kojoj su stajale.
  8. Ubacite sjeckane svježe gljive i temeljac.
  9. Kuhajte dok ne zavrije, a onda smanjite vatru.
  10. Kuhajte dok ječam ne omekša.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.